Румен Радев ще пилотира изтребител

2
Президентът ще участва в демонстрационен полет с учебно-тренировъчен самолет
Президентът ще участва в демонстрационен полет с учебно-тренировъчен самолет Снимка: ВВС / Архив

Президентът ще участва в демонстрационен полет с учебно-тренировъчен самолет

По повод 20-годишнината от приемането на самолетите „Pilatus“ в състава на българските Военновъздушни сили, президентът Румен Радев ще участва в демонстрационен полет с учебно-тренировъчния самолет от ново поколение РС-21. Събитието ще се проведе в транспортна авиобаза „Враждебна“ от 9:00 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На събитието ще присъстват и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, както и командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. От Министерството на отбраната съобщиха, че събитието е от голямо значение за Военновъздушните сили на България.

20 години от приемането на самолетите „Pilatus“ в състава на ВВС

Събитието ще отбележи 20-годишнината от приемането на тренировъчните самолети РС-9М и транспортния самолет РС-12/45, произведени от швейцарската компания „Pilatus Aircraft“, в състава на българските Военновъздушни сили. Самолетите „Pilatus“ играят ключова роля в обучението и подготовката на българските пилоти, като предоставят модерни и ефективни тренировъчни платформи.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов ще проведе среща с представители на „Pilatus Aircraft“ (Швейцария) по време на събитието. В рамките на срещата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с интегрираната логистична поддръжка на самолетите РС-9М и РС-12/45, за които Министерството на отбраната и „Pilatus Aircraft“ имат сключено рамково споразумение от 2021 г.

Важна роля на „Pilatus“ за българските ВВС

Приемането на самолетите „Pilatus“ преди 20 години е значителен момент в историята на българските Военновъздушни сили. Самолетите РС-9М и РС-12/45 предоставят необходимата технологична и обучителна база за модернизацията и развитието на авиационните способности на България.

Със своите отлични летателни характеристики и модерна навигационна система, самолетите „Pilatus“ продължават да играят важна роля в подготовката на новите поколения пилоти. Те също така осигуряват важна транспортна и логистична подкрепа на ВВС.

Полетът на президента Румен Радев

Участието на президента Румен Радев в демонстрационния полет с учебно-тренировъчния самолет от ново поколение РС-21 подчертава значимостта на събитието и важността на модернизацията на Военновъздушните сили. Президентът, който има дългогодишен опит като пилот и командир на Военновъздушните сили, демонстрира своята подкрепа за развитието и укрепването на авиационните способности на страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Фък дъ РФ
    До 3 Кухия си ти, що му е на един "президент" да се качва на самалет, вместо да е начело на Държавата ?! Ако му се "кара" самолет, да слиза от президентския пост и да си "кара" самолета ...
  • 0
    3
    ККК
    Абе хюм кух.Човека е завършил ВНВВУ в Долна Метрополия.Дипломата му в цял свят я признават.Перфектно говори англииски /натовски/ руски,Български.Има генерал щаб академия.Физическа форма е номер едно.Зс кой ми говориш ХюМ? Хюм тръгнал Фък дъ РФ.
  • -1
    2
    Фък дъ РФ
    Абе тъпак, в Харвард се намира едно от най престижните учебни заведения. Къде си тръгнал да сравняваш хасковска русофилистична шушумига с човек завършил Харвард ?!
  • 2
    1
    Имаме си президент
    И то истински,а не ирландска пастирка.Гласувах за него и пак за него ще гласувам.Съжалявам за което.Сбърка малко с тези хюмнета от Харвард.,но нали някой трябва да е виновен за международното положение.Браво.на генерала.Истински генерал,не като Наско Генерала и останалите от кошарата.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари