Румен Радев се срещна с българските олимпийци

1

Аз ще ви пожелая да се борите и да се състезавате в следващите дни с достойнство и с чест, каза президентът

Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева се срещнаха с българските спортисти, които ще участват в ХХХІІІ Летни олимпийски игри във Франция. Визитата им в Олимпийското село, разположено в Сен Дени край Париж, беше насочена към подкрепа и вдъхновение на националните ни представители. Държавният глава изрази своята увереност в успеха на спортистите и подчерта значимостта на представянето им.

Медалите на Олимпийските игри са най-ценни и очаквани, но аз ще ви пожелая да се борите и да се състезавате в следващите дни с достойнство и с чест“, каза президентът Радев. Той добави, че цяла България подкрепя олимпийците и че всеки един от тях носи гордост на родината. Радев изрази благодарността си към спортистите за техния труд, всеотдайност и жертви, направени в името на успеха.

Посещението на президента в Олимпийското село включваше и участие в церемония по посрещане на българската делегация в международната зона. На събитието присъстваха председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов, шефката на олимпийската мисия Камелия Игнатова и извънредният и пълномощен посланик на Република България в Париж Радка Балабанова - Рулева.

Президентът Радев остави послание за мир на Стената на олимпийското примирие с думите „Спортът е мир“, като подчерта значението на спорта като средство за единство и разбирателство.

Вчера държавният глава присъства на церемонията по откриване на Летните Олимпийски игри, където от българска страна бяха и президентът на БОК Стефка Костадинова, министърът на младежта и спорта Георги Глушков и други спортни ръководители. Олимпийските игри във Франция обещават да бъдат вълнуващи, а българските спортисти са готови да дадат най-доброто от себе си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари