Румен Радев аплодира успешния старт на сестри Стоеви

1

Стефани и Габриела Стоеви стартираха успешно участието си на Олимпийските игри в Париж

Сестри Стефани и Габриела Стоеви стартираха успешно участието си на Олимпийските игри в Париж, като победиха представителките на Хонконг Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн в тригеймов мач. Мачът завърши с резултат 21:11, 21:23, 21:15 в полза на българките, като продължи 75 минути.

Мачът започна с убедителна игра от страна на Стефани и Габриела, които водеха с 11:4 в първия гейм. Техният преднина достигна до 20:9, като те безпроблемно затвориха гейма с резултат 21:11 след 20 минути игра, информира Gol.bg.

Втората част беше по-оспорвана, като представителките на Хонконг поведоха с 6:3. Въпреки това, българките успяха да изравнят при 7:7 и дори поведоха с 14:10 след четири поредни точки. Въпреки силната им игра, Нга Тин Еюн и Пюй Лам Еюн се събраха и обърнаха резултата до 16:15 в тяхна полза. В крайна сметка, при 21:20, Стефани и Габриела пропуснаха мачбол и позволиха на противничките си да спечелят три поредни точки, което доведе до изравняване на резултата с 21:23.

В решаващия трети гейм, играта бе равностойна до 13:13. След това българските състезателки направиха впечатляваща серия от 5:0 точки, която им осигури победата. Те успяха да затворят мача с крайното 21:15 и така осигуриха първата си победа в група "В".

Двубоят беше наблюдаван от президента на Република България Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, което подчерта важността на този успех за България.

В другата среща от групата, китайската двойка Лю Шън Шу и Тан Нин победи американките Ани Сюй и Кери Сюй с резултат 21:11, 21:14. Първите два дуета от всяка група ще продължат на четвъртфиналите.

Стефани и Габриела Стоеви ще изиграят следващия си мач на 28 юли срещу китайската двойка Лю Шън Шу и Тан Нин, където ще се борят за място на четвъртфиналите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари