Румен Радев: Категорично осъждам опита за убийство на Доналд Тръмп

1
Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва, допълни българският президент
Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва, допълни българският президент Снимка: Facebook

Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва, допълни българският президент

Българският президент Румен Радев изрази категоричното си осъждане на опита за убийство на бившия президент на Съединените щати Доналд Тръмп. В социалната мрежа X (бивш Twitter), Радев написа, че насилието и омразата заплашват демократичния процес и са напълно неприемливи.

"Категорично осъждам опита за убийство на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Насилието и омразата заплашват демократичния процес и са неприемливи. Пожелавам бързо възстановяване на президента Тръмп и на ранените. Изразявам съболезнования на народа на САЩ за невинната жертва," заяви Радев.

Реакцията на международната общност

Радев не е единственият световен лидер, който осъди инцидента. Множество президенти и министър-председатели изразиха своите съболезнования и подчертаха важността на поддържането на демократичните принципи и върховенството на закона. Инцидентът с Тръмп предизвика вълна от реакции в социалните мрежи и медии по целия свят, като обществото остава шокирано от нападението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    В ОЧАКВАНЕ
    С трепет очаквам изказване на Соломон Исак Паси и Поптодорова на Наско Генерала,Христо Иванов ,Кирил Петков и Тагарев както и на Александър Йорданов.Костов и той да добави нещо.
  • 0
    1
    ...
    Абе Румба не се излагай и ти да коментираш. Краварите не им пука за нас , ние да им коментираме батаците и да им придаваме важности.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари