Румен Радев: И други освен Димитър Главчев са готови да поемат поста служебен премиер

0
При президента се проведоха консултации с политическите формации
При президента се проведоха консултации с политическите формации Снимка: БТА

При президента се проведоха консултации с политическите формации

В рамките на консултациите с парламентарно представените политически формации, президентът Румен Радев обяви, че освен Димитър Главчев, има и други кандидати, които са изразили готовност да поемат поста служебен министър-председател. Той посочи, че ситуацията е по-различна от предишния път, когато само Главчев е бил готов за този ангажимент.

Радев подчерта, че няма да обяви имената на другите кандидати, за да не хвърля тяхната самоличност в публичното пространство. Президентът изрази надежда да вземе решение възможно най-бързо на база на проведените консултации и разговори с политическите формации. Той също така обеща да обяви датата на предстоящите избори след окончателното решение.

Относно избора на еврокомисар, президентът Радев припомни, че това е решение на Министерския съвет. Той обаче посочи, че ще използва своите позиции пред европейските лидери и институции, за да обсъжда евентуално българско предложение. Радев отбеляза, че по-важно е ресорът, който България ще заеме, и подчерта, че други държави вече водят война с всякакви средства за тези ресори.

За Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) президентът коментира, че той все повече се забравя и отива на заден план. Радев призова за сериозна отговорност и консенсус в парламента, за да може България да навакса изоставането в ключови сфери.

Президентът посочи, че приемането на бюджета ще съвпадне с предизборната кампания. Радев отбеляза, че обещанията са приятни, но тяхното изпълнение е много трудно и води до задълбочаващи се проблеми с дефицит и инфлация. Той апелира за отговорен и разумен подход към бюджета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Запознат
    Феновете на кЪстадин, на Мунчо, и най вече на путака, са най-примитивните човекоподобни същества, познати на науката Зоология.
  • 0
    2
    Кирил Петков
    Аааа не,Мунчо,аз съм по прост!
  • 0
    1
    Мунчо
    Колко съм прост.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари