Румен Петков: Русе е отличен пример за това как консолидирана левица управлява ефективно

1
Ако този процес се пренесе и на национално ниво, ще възстановим държавността, заяви лидерът на АБВ
Ако този процес се пренесе и на национално ниво, ще възстановим държавността, заяви лидерът на АБВ Снимка: Facebook / Румен Петков

Ако този процес се пренесе и на национално ниво, ще възстановим държавността, заяви лидерът на АБВ

Коалицията „Левицата“ има капацитет не само да проведе впечатляваща предизборна кампания, но и да предложи нов модел на управление на страната. Това мнение изрази Румен Петков, лидер на партия „АБВ“, по време на изказване в пресклуба на БТА в град Русе. Според Петков, коалицията разполага с 11 работни групи, които са подготвили конкретни политически решения на съществуващите проблеми.

От седем – осем години не водим разговори за истински политики и решения. Вместо това, политическите дебати се превръщат в надпревара кой кого ненавижда повече и кой може да демонстрира по-голяма агресия. Това не е атмосферата, която трябва да цари в нашата България“, заяви Петков.

Той посочи ситуацията в Движението за права и свободи (ДПС) като пример за потенциални заплахи за етническия мир в страната. По думите му, внезапното обръщане на внимание върху имотите на Ахмед Доган и влиянието на Делян Пеевски върху съдебната система подчертава, че съдебната власт се превръща в част от политическия живот на страната.

„Българският съд трябва да бъде независим и да гарантира справедливо правораздаване, а не да се превръща в инструмент в предизборни кампании“, добави лидерът на „АБВ“.

На този фон Петков обърна внимание на неефективността на българската държава при решаването на реални проблеми, като този с трафика през Дунав мост при Русе. Той критикува изпуснатите възможности за изграждане на ново съоръжение в рамките на „Дунавската стратегия“, както и неспазването на споразумението с Румъния за едно гише на границата. В момента тежкотоварните автомобили преминават кантар и от двете страни на моста, което удължава престоя им с допълнителни 20 минути.

Политическата пасивност на българската държава вреди на всички. Необходимо е правителството да предприеме незабавни действия за регулиране на отношенията с Румъния, така че да се улесни движението на хора, стоки и услуги, което е ключова ценност на Европейския съюз“, посочи Петков.

Той подчерта, че в Русе са налични шест паркинга за тирове с общо 950 места. Ако тези места не бяха осигурени, опашката от камиони би достигнала 20 километра, което би създало сериозни проблеми за инфраструктурата на града. Петков изказа благодарности към кмета на Русе Пенчо Милков и Общинския съвет за адекватното решение на този проблем.

Русе е отличен пример за това как консолидирана левица може да постигне добри резултати и ефективно управление на местно ниво. Ако този процес се пренесе и на национално ниво, ще възстановим институционализма и държавността, а това е нещо, което не е в интерес на сегашната политическа конфигурация“, заключи Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    22
    До 21
    Що бе,сральо - изтриха ти тролските коментари и сега няма да си получиш надника от депесе ли ?
  • 0
    21
    Аз
    Какво става тука бе? И статията редактирана и коментариите сведени до харесвани от редактора или собственика на Д.мост.Моят и някои други отпреди липсват.Грубо неуважение към пишещите и подвеждане на читателите.
  • 6
    20
    Да гласувам-ме ?
    Ами да,нито за Пенчо,нито за Стоилов,опазил ни господ от Нунев.За тези хора че и за Норчето Николова- никога.
  • -3
    19
    Мухахаха
    Аз съм бесарабският куросмук мартинчо и освен,че харесвам мъже съм и прост и ДеБилен ПеПеруга! Освен това съм и копрофаг - най обичам да ям лайна,ако са негърски най добре!
  • 7
    18
    Мухахаха
    До 17 Щото русенската пасмина, лапаше мухите(и не само мухите) подхвърляни от FB сектата "Обществен лайномет" с главен художествен ръководител ЛайНичка Никол, както и оня самозван "еколог" с пожълтелите мустаци, дето някакви измислени референдуми щеше да прави, обикалящ днес улиците на Русе като убитак. Тези отпадъци настроиха простите днешни обитатели на Русе, да гласуват за крадците от бкп/бсп. Сега, видиш ли, били недоволни простаците.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Наблюдател
    Комедианти от първата снимка, за три години постигнахте "огромен успех", успяхте да съсипете граденото с много труд, усърдие...
  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!