Иван Белчев: Г-н Милков, колко се плаща за събирането на боклук от едно кошче?

2
Общински служители изпразват кошчетата само наполовина, алармира депутатът от „Да, България!“
Общински служители изпразват кошчетата само наполовина, алармира депутатът от „Да, България!“ Снимка: Facebook / Иван Белчев

Общински служители изпразват кошчетата само наполовина, алармира депутатът от „Да, България!“

Русенският депутат от парламентарната група "Продължаваме Промяната - Демократична България" Иван Белчев отправи сигнал към кмета Пенчо Милков с настояване за подобряване на контрола върху събирането на отпадъци в града. В своя публикация в групата "Писмо до кмета на Русе" във Facebook народният представител сподели за ситуация, на която е станал свидетел на 21 септември, събота, около 11:40 часа на улица „Янтра“, в близост до Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Според думите на депутата, един от служителите, отговарящ за почистването на общинските кошчета, е събрал само част от отпадъците, докато значително количество от тях е било оставено вътре. По негови наблюдения, кошчето било запълнено до половината си капацитет, но по-голямата част от отпадъците не са били изхвърлени в камиончето за смет.

Особено притеснителен е фактът, че камиончето за боклук, използвано за почистването, нямало странични ограничители. Това създава опасност от разпиляване на отпадъците, особено при по-висока скорост на превозното средство или при силни пориви на вятъра.

Моля да ми отговорите каква сума се заплаща за събирането на боклук от едно кошче, пита депутатът в своето обръщение към кмета. Той също така настоява за незабавни действия за подобряване на качеството и контрола върху почистването, посочвайки че това не е единичен случай. Белчев цитира множество сигнали, постъпили в социалните групи „Сигнали към община Русе“ и „Писмо до кмета на Русе“, като доказателство за сериозността на проблема.

Русенци също изразяват безпокойството си относно чистотата на града, която напоследък е силно занижена, особено около контейнерите за смет по кварталите. Ефективното управление на дейностите по почистването, според тях, е от ключово значение за поддържането на висок стандарт на живот в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    14
    Свазилена Пън Кова, Милф Кова
    Съпругът ми е със златни топки. А и носи гените на Дедо-комунистически убиец според Архивите н НРБ, РБ, Архив Русе и так далее. Обичам наследници на убийци. Та той сега си е КРЪВО пиетс. Всеки месец му давам от мойта кръфчица да си попие малко. Мензис ко да прайш.
  • 5
    13
    Ивайло Петров
    Всичко стана отврат в тоя град от ремонти ! Скапания ни вече парк до кога,ще се прави? Кога,ще има нормален транспорт? Кога,ще спрът задръстванията на Дунав мост? Кога,ще може да се паркира нормално? Защо не се изхвърлят контейнерите и около тях винаги е кочина? Защо да ви плащаме данаци и такса смет ???
  • 0
    12
    Ибан ЗаБелчев
    Аз като ушата ПеПеруга правя свирките безплатно!
  • 1
    11
    Любопитен
    Аз пък искам да знам колко му плащат на Г-н Милков за една свирка с гълтане на семето?
  • -2
    10
    До 7
    Ти имаш жена с хуй бе,курво смрадлива бесарабска,да ти еба майката в гъза и в устата курвенска да ти еба мръсна миризлива пеперастка мършо! На майка ти у путката сифилистична на тебе и на курвата зеленски,да му еба майката в устата хохълска да му еба!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари