Румен Петков: Калин Стоянов допусна да стане жертва и го похарчиха с чудовищен замах

0
Политически вмешателства в МВР и вътрешни конфликти
Политически вмешателства в МВР и вътрешни конфликти Снимка: Bulgaria On Air

Политически вмешателства в МВР и вътрешни конфликти

В интервю за предаването "Денят ON AIR", лидерът на партия АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков отправи остри критики към политическите действия на управляващите по отношение на Министерството на вътрешните работи (МВР). Той обвини настоящото правителство в политическо вмешателство и подчерта, че определени служители на МВР са били ангажирани в политически протест, което по думите му представлява сериозно нарушение на институционалните правила.

Политически акт или погазване на правилата?

Петков изрази своята категорична позиция, че назначаването на вътрешния министър е чисто политически акт, но намесата на служителите на МВР в политически изяви е недопустима. Според него, институцията се нуждае от подкрепа и трябва да се избягва политизирането на нейния апарат. Той подчерта, че когато МВР участва в политически прояви, това не само подкопава общественото доверие, но и компрометира самата институция.

"Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) много преиграват с политическите демонстрации - този да не бъде министър, онзи да не бъде. Кирил Петков предлага Калин Стоянов за министър, а днес енергично се бори срещу него," коментира Петков. Той критикува и поведението на управляващите, които, по думите му, са поругали конституционализма само за да демонстрират, че променят Конституцията.

Значението на поста на вътрешен министър

Румен Петков изрази съмнения относно силното фокусиране върху поста на вътрешен министър и изтъкна, че това в никакъв случай не е добър знак за държавата и обществото. Според него, фаворитизирането на МВР е израз на нечистоплътни политически намерения, което може да навреди както на институцията, така и на обществените интереси.

"МВР е сложен организъм, както и Министерството на културата. Фаворитизирането на вътрешния министър и вторачването в този пост във всички случаи е нечистоплътен политически акт," заяви Петков. Той добави, че настоящият вътрешен министър Калин Стоянов е станал жертва на тези, които са го използвали за свои политически цели, и в крайна сметка са го "похарчили" с огромен замах.

Ролята на МВР в борбата с купуването на гласове

В своята реч Петков постави акцент върху ролята на МВР в борбата с купуването на гласове, като подчерта, че това не е практика на всички политически партии. Той даде пример с партия АБВ, за която заяви, че никога не е участвала в такива действия. Петков приветства и ръководството на БСП за тяхната непоколебимост при справянето с различни атаки и подчерта, че партията му оказва активна подкрепа в подготовката на предизборните документи и в изборния процес.

Промени в Конституцията и съдебната реформа

Румен Петков отбеляза също така важността на промените в Конституцията и законодателните инициативи, които трябва да осигурят усещане за сигурност в българското правосъдие. Той подчерта, че тези промени са наложителни и представляват ключов момент за развитието на страната.

"Обричаме България да напусне клуба на държавите, имащи ядрени централи," заключи Петков, което подчертава сериозността на ситуацията и необходимостта от стратегически действия в областта на енергетиката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари