Румен Христов: Вървим към сигурни избори на 13 или 20 октомври

0
Без ГЕРБ няма правителство в 51-вия парламент, посочи лидерът на СДС
Без ГЕРБ няма правителство в 51-вия парламент, посочи лидерът на СДС Снимка: Bulgaria ON AIR

Без ГЕРБ няма правителство в 51-вия парламент, посочи лидерът на СДС

България се насочва към нови избори, които ще се проведат на 13 или 20 октомври, съобщи лидерът на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов. В интервю за "Денят ON AIR" Христов подчерта, че в 51-вия парламент няма да е възможно да се състави правителство без участието на ГЕРБ, като това прави съюзите между партиите от съществено значение.

Заговор или недоразумение?

Христов също така коментира слуховете за потенциален заговор за сваляне на Рая Назарян от председателския пост в парламента. Според него, подобни действия са неразбираеми, особено в предизборния период, когато се очаква стабилност и диалогичност от страна на лидерите. Назарян, която е известна с коректното си отношение и липсата на амбиции за служебен премиерски пост, остава на поста си до момента.

Вътрешни разногласия в ДПС

Разцеплението в Движението за права и свободи (ДПС) също беше обект на обсъждане. Христов отбеляза, че това е вътрешнополитически въпрос за ДПС и че други политически формации не трябва да се намесват. Въпреки това, той изрази съмнение относно бъдещето влияние на разцепената партия.

Предизвикателствата на третия мандат

Според Румен Христов, третият мандат за съставяне на правителство няма да бъде успешен, тъй като "Има такъв народ" (ИТН) вече категорично отказаха да подкрепят първия мандат. Това води до неизбежността на нови избори, които според него ще определят бъдещото управление на страната. Въпреки това, той не изключи възможността за създаване на четирипартийна коалиция, която да формира стабилно правителство.

САЩ, България и глобалните промени

Христов изрази надежда, че Доналд Тръмп ще спечели предстоящите президентски избори в САЩ, като аргументира това с необходимостта от нормализация и повече внимание към икономическите въпроси. Той също така посочи необходимостта от продължение на съдебната реформа в България, но отбеляза, че тя не трябва да бъде самоцел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Чак ме е срам,
    че е от нашия край. Но какво да очакваш от седесар от Борово.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари