Румънски туристи блокираха движението в Русе

6
Ремонтите на Дунав мост продължават да създават кошмарни задръствания
Ремонтите на Дунав мост продължават да създават кошмарни задръствания Снимка: Facebook

Ремонтите на Дунав мост продължават да създават кошмарни задръствания

Километрични задръствания превърнаха Русе в капан за местните жители и пътуващите в района, като движението около Дунав мост е напълно парализирано. Пътят към Мартен, Сандрово и Сливо поле е затворен заради румънски туристи, които са блокирали ключови булеварди в града. Заобикалянето през село Николово е единствената възможност за придвижване, но и този маршрут е натоварен и забавя пътуването.

Гневът на русенци се засилва

Жителите на Русе са вбесени от ситуацията и от това, което възприемат като бездействие на институциите. Те изразяват своето недоволство в социалните мрежи, където все по-често се обсъжда възможността за гражданско неподчинение. Местните власти и държавните органи мълчат по въпроса, което още повече нагнетява напрежението.

„Околността на Дунав мост е непроходима! Заобикаляйте!“, предупреждава местен жител Евгени Иванов в социалните мрежи, отразявайки отчаянието и безсилието, които изпитват русенци. Коментарите под публикацията му са изпълнени с гняв и безпокойство. Един от тях, Евтим Илиев, споделя, че румънците са започнали да минават през града, което допълнително утежнява ситуацията.

Красимир Петров, друг разочарован гражданин, призовава за радикални мерки: „Мисля, че е крайно време да вземем нещата в наши ръце и да се организира затваряне на пътищата. Никакво пропускане на румънци, украинци, молдовци, щом държавата не може да си организира трафика.“

Причини за хаоса: Ремонт и туристически трафик

Основната причина за задръстванията е основният ремонт на Дунав мост, който започна наскоро и се очаква да продължи около две години. Мостът, който свързва България и Румъния и е част от важния транспортен коридор номер 9, не е бил основно ремонтиран от въвеждането му в експлоатация през 1954 г. Работите включват саниране на стоманената конструкция и други важни дейности, които макар и да не спират движението, го реорганизират и предизвикват сериозни затруднения.

Трафикът в района на "Дунав мост" е особено интензивен през почивните дни, когато туристи от Румъния се връщат от ваканции и наводняват пътищата и километричните опашки са неизбежни.

Недоволството на русенци расте

Недоволството на русенци ескалира и много от тях настояват за по-сериозни мерки. Гражданите призовават за намеса на КАТ - Русе и по-добра организация на движението, особено през уикендите, когато натоварването е най-голямо.

„В почивните дни КАТ трябва да се намеси в организацията на движението. Все се получават тапи и ни напред, ни назад... Лошото е, че хора, които не чакат за моста, също висят в задръстванията“, коментира Зорница Ранева.

Мнозина вече търсят обходни маршрути, като преминаването през село Николово се оказва едно от малкото решения. Но и там движението е натоварено, което прави пътуването бавно и изнервящо.

Няма светлина в тунела

Ремонтните дейности на Дунав мост при Русе ще продължат около две години, като се очаква задръстванията да останат постоянен проблем през този период. Най-натоварените дни ще продължат да бъдат понеделник и петък, когато трафикът е най-интензивен. Въпреки предприетите мерки, пътуващите трябва да бъдат подготвени за значителни закъснения и затруднения в придвижването.

Русенци обаче не са готови да търпят още две години на хаос и задръствания, и се надяват на по-бързи и ефективни действия от страна на властите. Докато това не се случи, напрежението ще продължи да нараства, а идеята за гражданско неподчинение става все по-реална.

Това, което е сигурно, е че Русе и неговите жители ще трябва да намерят начин да се справят с неизбежните проблеми, които съпътстват този основен ремонт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    19
    аз викам,
    да спрат моста, да го ремонтират и тогава да го пуснат! Само че тогава ще смърдите що е спрян моста!😁😁😁
  • -1
    18
    пЪнчо Милков
    Два мандата вече, ние русенци даваме вот на този изрод, чиито деди са дошли от габровския балкан, за да изтрепят елита на града ни през 40-те години на миналия век. Какво очаквате от пЪнчо Милков? Дядо му изби дядовците ни, сега внучето избива внучетата им. Ако се надявате комунист да ни свърши работата е все едно да се надявате, тополите да родят ябълки. Тормоза продължава. Няколко години воден цикъл, сега това... А по румънската телевизия техният министър на транспорта се оплака, че четири месеца не могат да влязат в контакт с нашият Гвоздейков, за да получат информация относно организацията на трафика свързан с ремонта на моста. Попитали в нашето посолство в Букурещ какво всъщност се случва и от там им казали, че никой нищо не знае, понеже ние пак чакаме предсрочни избори. Какъвто ни кмета, такова ни и правителството и министерствата... Хубаво го е казал дядо Славейков: Не сме народ, а мърша. Това ще кажа и ще свърша.
  • 19
    17
    Русенец
    Няма кмет, няма шеф на полиция, всичко е въздух под налягане! Ама има 6 зам. кметове!? Лапачи на заплати. Оставили едни 20 годишни полицай чета, да регулират, които не знаят какво да правят. Опашка от автомобили в три реда до бензиностанция Марешки при 33 градуса.
  • 25
    16
    ДЕПМ
    Румънците нямат никаква вина, че искат и могат да пътуват. Виновен е този, който вече втори мандат се перчи из Фейсбук и за една асфалтирана градинка някъде из кварталите пише псалми в своя възхвала като умопобъркан. Кмет ли си, какъв си - излез на пътя, извикай шефа на КАТ, обсъдете проблема, решете го! Мижитурки, дуят се сякаш им е бащиния.
  • 11
    15
    Пееенчочо
    Евал съм Ви града скапан. Връщам се в родния си град Бен Гази, в родната Леблебия. Оставям Ви три заблудени шперматозоида, срещнали 3 яйца по времето га бях здудент.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...