Дълга опашка от камиони се образува на "Дунав мост"

0
Времето за престой на буферния паркинг достига до 18 часа
Времето за престой на буферния паркинг достига до 18 часа Снимка: БГНЕС / Архив

Времето за престой на буферния паркинг достига до 18 часа

Опашка от камиони, дълга около километър, се е образувала днес по обед в района на граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе, съобщава репортер на Българската телеграфна агенция.

Останалите тежкотоварни автомобили се намират основно на буферния паркинг, където престоят им достига до около 18 часа.

Според информация от граничния пункт, през последното денонощие съоръжението е преминато от общо 2455 камиона в двете посоки. От тях 1173 са влезли в България, а 1282 са излезли от страната.

По отношение на движението на леките автомобили, по обед ситуацията е била нормална, като шофьорите са изчаквали между пет и десет минути за преминаване по моста. От граничния пункт обаче предупреждават, че следобед се очаква увеличаване на трафика на леки автомобили.

Припомняме, че на 10 юли започна основният ремонт на българския участък от "Дунав мост", който вече е на 70 години. Заради ремонтните дейности, в участъка от 200 метра движението се осъществява само в едната лента, а служители на "Гранична полиция" регулират трафика в района.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване на моста и да следват инструкциите на полицейските служители, които контролират движението. За последните два дни са наложени глоби на четирима шофьори за нарушения на тези правила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Кога?
    Не че изпитвам симпатии към китайците, но само хипотетично, ако опитаме да направим нещо подобно на тях и ще разберем, че то всъщност РАБОТИ.... https://www.youtube.com/watch?v=YtEQCOlGqr0 9 часа са им необходими да изградят ЖП Гара!!! 1500 души и само 9 часа... Ние тука се тупаме по гърдите, че някви там сменили 80 панела за 30 дена - 720 часа за 50 метра... Има и още същите тези "прости" китайци строят по 15 километра магистрала на ден... За сравнение ние "умните" строим 15 километра за 25 години...
  • 15
    1
    Сисо
    Пуснете всички трасета да работят назначете хора и ще е нормално в противен случай и 5 нови моста да направите не работят ли гишетата с пълен капацитет все тази и Пенчо вземи малко се разшетай само ни трошат улиците и ни тровят тези камиони 1 лев не остава в града
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари