Росен Карадимов: Финансираме „Индустриален парк ЛВЗ“ в Русе с 26 милиона лева

0

Инвестиции в инфраструктурата ще подпомогнат икономическия растеж и иновациите

Министерството на иновациите и растежа обяви финансиране в размер на 26 милиона лева за развитие на „Индустриален парк ЛВЗ“ в Русе.

Проектът, който бе класиран на първо място по процедурата за развитие на индустриалните зони и паркове от Националния план за възстановяване и устойчивост, ще играе ключова роля за икономическото развитие на региона. Това стана ясно след работна среща в Общината, на която присъства министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на иновациите и растежа.

На срещата, в която участваха и.д. председател на Надзорния съвет на Българската банка за развитие (ББР) Деляна Иванова, заместник-кметове на Общината, областният управител Драгомир Драганов, представители на работодателски организации, местен бизнес, индустриални зони и кметове на общини в областта, министър Карадимов подчерта значимостта на проекта. Той отбеляза, че Русе е град, който е запазил своя традиционен индустриален облик и остава важен индустриален център на България.

Реиндустриализацията на страната няма алтернатива. Чрез нея ще се осигури икономически растеж. Индустриалните паркове привличат инвеститори, осигуряват нови работни места, а това ще доведе и до развитие на иновации. Това е бъдещето“, заяви Карадимов.

Проектът предвижда изграждане на модерен и високотехнологичен индустриален парк, който ще включва реконструкция и изграждане на инфраструктура, нова улична мрежа, ремонт на надлез над ЖП линията, рехабилитация на уличното платно и изграждане на нов паркинг. Освен това, ще бъде създаден Център за научноизследователска и развойна дейност в сътрудничество с Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Министър Карадимов представи и различните възможности за подкрепа на бизнеса, предлагани от Закона за насърчаване на инвестициите, Българската агенция за инвестиции и Българската банка за развитие. „Важно е да съчетаем изграждането на парка и възможностите за подкрепа на инвеститорите“, подчерта министърът, като добави, че ще се търсят алтернативи и за други индустриални паркове в страната.

Общото финансиране по процедурата на Плана за възстановяване и устойчивост възлиза на 207 милиона лева и обхваща 11 проекта в 10 общини, включително Русе, Шумен, Свищов, Ловеч, София, Бургас, Стара Загора, Видин, Търговище и Сливен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    5
    Какво разбрах аз
    Всъщност, нищо не разбрах, освен, че ще се пръкне още един Научно- изследователски център за развойна дейност в сътрудничество с вездесъщия РУ/Белоев...Червените кръвопийци са готови да заработят дружно за благото на скапващия се наш Русе
  • 6
    4
    Буширов
    Този не беше ли син на червен генерал? Виждам, че са изчистили цялата му червена биография, мамицата му червен търтей!
  • 12
    3
    русенец
    Росенчо, този индустриален парк е до парка на младежта и между два жилищни квартала. Защо не го пръкнеш на жълтите павета в София, без друго там имате и свободна работна ръка! Хайде стига сте бъкали с промишленост жилищните райони и сте финансирали с ДАНЪЦИТЕ НИ частни предприемачи! Иначе парите се дават на тези, които фалираха "Спарки", те са назначени за " собственици" на ЛВЗ. Смяташ ли че хора, които са получили даром едно предприятие, таковали са му мамата и са фалирали, имат управленски потенциал изобщо да ръководят бизнес? Стига сте раздавали куфарчета с пари на децата на червени другари!
  • 7
    2
    Даскале,
    и аз не Общи приказки.А ще се отрази ли на отровения вече въздух на Русе.
  • 10
    1
    daskal
    Вие разбрахте ли какво ще прави този индустриален парк? Какво ще се произвежда там? Колко и какви работни места ще има? Какво изобщо ще представлява паркът?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари