Робърт Кийосаки: Биткойнът ще струва 1 милион долара до 2030 година

1
Авторът на "Богат татко, беден татко" вижда светло бъдеще за биткойна
Авторът на "Богат татко, беден татко" вижда светло бъдеще за биткойна

Авторът на "Богат татко, беден татко" вижда светло бъдеще за биткойна

Робърт Кийосаки, известен криптоанализатор и автор на бестселъра "Богат татко, беден татко", направи смела прогноза за бъдещето на биткойна. Според неговите очаквания, водещата криптовалута ще достигне стойност от 500 000 долара през 2025 година, а до 2030 година ще се изкачи до внушителния 1 милион долара.

Тази прогноза идва на фона на нарастващото влияние на изкуствения интелект върху глобалната финансова система. Кийосаки се позовава на анализите, представени в книгата "Money GPT" на Джим Рикардс - американски юрист и икономист. Рикардс предупреждава, че навлизането на изкуствения интелект може да доведе до сериозни рискове за икономическата стабилност и националната сигурност, създавайки хаотична финансова среда.

Кийосаки определя книгата на Рикардс като "най-важната книга днес", подчертавайки, че ако прогнозите в нея се сбъднат, това би могло да катализира значително поскъпване на биткойна.

Това не е първият път, когато Кийосаки прави подобни прогнози. В миналото той вече е предвиждал икономически колапс, който би могъл да доведе до възходящ тренд на криптопазара. Експертът смята, че намаляващото доверие в националните валути ще стимулира инвестициите в алтернативни активи като злато, сребро и биткойн. Според него, тези активи ще се превърнат в надежден инструмент за защита на фона на глобалните икономически промени.

Кийосаки също така предупреждава, че цената на биткойна може да отбележи рязък скок, ако Федералният резерв на Съединените американски щати предприеме стъпки за намаляване на лихвените проценти. Той обяснява, че в такъв сценарий инвеститорите биха започнали да се отдръпват от по-малко надеждните активи в полза на криптовалутите.

Интересно е да се отбележи, че прогнозите на Кийосаки намират подкрепа и сред други експерти в сферата. През октомври миналата година, Майкъл ван де Попе също направи оптимистична прогноза за бъдещето на биткойна. Според него, ако криптовалутата успее да задържи нивото на подкрепа над 58 500 долара, тя би могла да достигне нови исторически върхове. Ван де Попе смята, че при успешен пробив, цената на биткойна може да се увеличи с повече от 19 процента от текущата му стойност.

Тези прогнози идват в момент, когато криптопазарът продължава да привлича вниманието както на индивидуални инвеститори, така и на институционални играчи. Въпреки волатилността и регулаторните предизвикателства, много експерти виждат в биткойна и други криптовалути потенциал за трансформиране на глобалната финансова система.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари