Ремонт налага пропускателен режим във варненския район „Аспарухово“

0
Строителни дейности променят достъпа до имоти в квартала
Строителни дейности променят достъпа до имоти в квартала

Строителни дейности променят достъпа до имоти в квартала

Районната администрация на "Аспарухово" във Варна започва издаването на специални пропуски за жителите, които нямат алтернативен достъп до имотите си по време на ремонта на пътя "Аспарухово" - "Галата". Решението е взето на регулярна среща при кмета Благомир Коцев между представители на общинската администрация и строителната фирма.

Затворен участък и промени в градския транспорт

В момента общинският път от "Аспарухово" към "Галата" е изцяло затворен в участъка от отбивката за местност "Карантината" до разклона за квартал "Галата". Обходният маршрут минава през местност "Боровец". Ремонтните дейности наложиха промени в маршрутите на градски линии 17, 17А, 17/46 и 17/60.

Причини за въвеждане на пропускателен режим

Строителната фирма докладва, че постоянният автомобилен трафик в зоната създава затруднения и забавя ремонтните дейности. В същото време местните жители сигнализират за проблеми с достъпа до домовете си. В следващите дни експерти от районното кметство ще извършат оглед и ще издадат пропуски само на реално живущите в района.

Предстоящи ремонти през 2025 година

През следващата година предстои ремонт на участъка от пътя за местност "Боровец", който е част от републиканската пътна мрежа - от Кантара близо до гробищния парк за "Аспарухово".

Други инфраструктурни проекти във Варна

Очаква се започването на втория етап от ремонта на булевард "Република" до Двете кули, където "Водоснабдяване и канализация - Варна" изгражда канализационен колектор и две шахти. Точната дата и организацията на движение ще бъдат обявени предварително.

Приключват ремонтните дейности по булевард "Христо Смирненски". Предстои поставяне на маркировка и въвеждане на постоянна организация на движение, след което ще се възстанови маршрутът на автобусна линия номер 12.

Предстои решаване на въпроси около улица "Прилеп" в района на местност "Пчелина", където експерти ще обсъждат габаритите на пътя и автобусните спирки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Аз
    Защото всичко се прави в полза на фирмата строител, а не в полза на обществото. Затова е така.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари