Нов асфалт улеснява пътуването между Русе, Средна кула и Басарбово

3
Започна дългоочакваният ремонт на пътя, който ще подобри инфраструктурата
Започна дългоочакваният ремонт на пътя, който ще подобри инфраструктурата Снимка: Русе Медиа

Започна дългоочакваният ремонт на пътя, който ще подобри инфраструктурата

Нов асфалт радва шофьорите, които се движат по пътя от град Русе към квартал „Средна кула“ и село Басарбово. Ремонтът на републикански път III-501, който свързва Русе с Иваново, Две могили и Бяла, вече тече с пълна сила и е част от усилията на Областно пътно управление - Русе за подобряване на инфраструктурата в региона. Този пътен участък обхваща километри от разклонението на Дъговия мост в посока квартал „Средна кула“ и село Басарбово, пише Русе Медиа.

Ремонтът включва множество дейности, сред които фрезоване и асфалтиране на пътната настилка, обновяване на пътни съоръжения, както и земни работи, озеленяване и ландшафтно оформление. Изпълнението на тези задачи значително ще подобри условията за движение по пътя и ще осигури по-голяма безопасност за шофьорите и пътниците.

Ремонтът беше дългоочакван и първоначално бе планиран да започне още през 2021 година. Въпреки това, стартът на строителните дейности бе отложен поради водния цикъл, който обхваща изграждането на нова канализация в кварталите „Средна кула“ и „Долапите“. Решението да се изчака завършването на този проект бе взето с цел да се избегнат последващи разрушения и да се осигури максимално ефективно изпълнение на ремонтните работи по пътната настилка.

По време на ремонтните дейности, на място е въведена временна организация за безопасност на движението, включваща поставяне на пътни знаци и ограничаване на скоростта. Това е необходимо, за да се осигури безопасността на работещите на обекта, както и на преминаващите автомобили.

Шофьорите, които ежедневно използват този път за своите пътувания, изразяват задоволство от подобренията и се надяват, че ремонтът ще бъде завършен в срок, за да могат да се възползват от обновената и по-безопасна пътна инфраструктура. Проектът не само ще улесни движението, но и ще повиши качеството на живот на жителите в околните населени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Шумахер
    Направиха го магистрала сега пияните селяндури от кулата и долапите ще се състезават с 180-200км и ще се трепят яко
  • -2
    4
    Netpeople
    Dobre che beshe Networkc da stane putia. Jiv da si gnDimitrov
  • 6
    3
    Крис
    Кога в България ще започне комуникация,вик и тем подобни да спрат да се полагат под пътното платно??????????????…............... . Кога ???
  • 11
    2
    M.
    А разклонът към Джъмбо кога? Направиха го складова площадка за ВиК срещу асфалтова база и до там, и така от година насам! От там насетне си е чиста профилактика на камъни в бъбреците! Срамота!
  • 11
    1
    Георги
    Тихо тихо да не чувт от ВиК
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари