Рекорден улов: Извадиха 120-килограмов сом от язовир "Дяково"

0
Водният гигант е дълъг 270 сантиметра
Водният гигант е дълъг 270 сантиметра

Битката с водния гигант е била 2 часа

Гигантски сом бе извлечен от язовир "Дяково" край Дупница

Невероятен улов беляза риболовния сезон в язовир "Дяково" край Дупница. Трима рибари успяха да извадят огромен сом с тегло над 100 килограма, което може да се окаже рекорд, достоен за Книгата на рекордите на Гинес.

Марио Христов, Марио Спасов и Марио Данаилов са героите на деня, които ще дълго време ще разказват за своето невероятно постижение. В интервю за bTV, те споделиха подробности около епичната битка с водния гигант.

Според разказа им, борбата със сома е продължила около два часа. "Ръцете ни трепереха и се изморяваха. На 20-30 минути се сменяхме, докато успеем да го изморим и извадим", споделиха развълнувано рибарите.

За да потвърдят размерите на улова си, тримата Марио-вци измериха рибата на живо в ефира на телевизията. Кантарът показа впечатляващите 120 килограма, а дължината на сома достигна 2,70 метра.

Рибарите не скриха въодушевлението си от преживяването, описвайки го като уникално, изпълнено с адреналин изживяване.

Въпреки първоначалното си намерение да освободят сома обратно в язовира, събитията се развиха в друга посока. "Имахме доброто желание да пуснем сома обратно в язовира, но еуфорията беше голяма, много снимки. Той се травмира и не можахме да го спасим", обясниха с нотка на съжаление рибарите.

Този изключителен улов не само впечатлява с размерите си, но и повдига въпроси за екологичното равновесие в язовир "Дяково" и необходимостта от устойчиви риболовни практики. Случаят несъмнено ще остане в аналите на българския риболов и ще бъде обект на дискусии сред любителите на този спорт още дълго време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    верно е 2
    гроздето е кисело! 😁😁😁
  • 1
    2
    ...
    Месарска история. Има да лапат бая сомски флейки умирисани на блато трите Мариота. Най-холестеролната риба сред сладководните. Бетер сланина.
  • -1
    1
    Rashko
    Baaa negovata mamaa
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари