Рекорден трафик на Дунав мост - Русе

1
Над 118 000 автомобила преминаха през ГКПП "Дунав мост - Русе" за месец
Над 118 000 автомобила преминаха през ГКПП "Дунав мост - Русе" за месец Снимка: БТА / Архив

Над 118 000 автомобила преминаха през ГКПП "Дунав мост - Русе" за месец

Статистиката за трафика на Дунав мост при Русе показва значително увеличение на преминаващите превозни средства през септември 2024 година. Това стана ясно по време на инспекция на областния управител Драгомир Драганов, който провери организацията на движението по време на текущия основен ремонт на българския участък от съоръжението.

Според представените данни, само през изминалия месец през ГКПП "Дунав мост - Русе" са преминали 118 576 леки автомобила в едната посока. Това представлява увеличение с над 5100 превозни средства в сравнение със същия период на 2023 година.

Товарният трафик също бележи сериозни обеми. През септември в страната са влезли 35 413 тира, докато на изход са преминали 38 582 камиона. Средно дневно това означава, че в България влизат 1180 тежкотоварни автомобила, а излизат 1286.

Областният управител Драганов изрази задоволство от ефективната работа на служителите от Регионална дирекция "Гранична полиция" - Русе: "Регулирането на движението от служителите на Регионална дирекция 'Гранична полиция' е изключително ефективно. Благодарение на техния професионализъм не се е стигнало до големи задръствания в района."

Въпреки интензивния трафик, ремонтните дейности на моста продължават по график. Очаква се до около 20 октомври да бъдат подменени всички 70 стоманобетонни панела в 200-метровия участък, който се ремонтира в момента. След това ще започне изпълнението на тротоарните блокове и полагането на хидроизолацията и асфалтовата настилка. Предвижда се тези дейности да приключат до края на ноември.

За подобряване на безопасността на движението, днес беше опреснена пътната маркировка в българския участък на моста. Целта е да се привлече вниманието на шофьорите и да се предотвратят опити за изпреварване. От средата на септември до момента 39 водачи са санкционирани за неспазване на забраната за изпреварване в зоната преди ремонтните дейности.

Утре преди обяд се планира тестване на новата светофарна уредба, която ще подпомогне регулирането на трафика по време на ремонта.

Областният управител Драганов призовава всички участници в движението да спазват стриктно правилата и да проявяват търпение по време на ремонтните дейности, за да се гарантира безопасността на всички и да се избегнат ненужни забавяния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Компетентен
    Много ясно, че ще благодарят на гранична полиция. Няма да благодарят на митничарите, с техния шеф, който не може да организира хората си и движението по моста
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари