Над половин милион коли преминаха през Дунав мост за 4 месеца

0

Областният управител на Русе инспектира напредъка по обновяването на съоръжението

До къде стигна ремонтът на Дунав мост при Русе?

Областният управител на Русе Драгомир Драганов извърши поредна инспекция на ремонтните дейности по българския участък на Дунав мост. Огледът разкри значителен напредък в няколко ключови области на реконструкцията.

В момента се извършва пробиване на отвори за изграждане на нови мостови отводнители, което ще подобри дренажната система на съоръжението. Паралелно с това тече подмяна на остарелия отводнителен колектор, който ще осигури по-ефективно отвеждане на водите от мостовото платно.

Един от най-важните аспекти на ремонта - полагането на ново антикорозионно покритие - продължава с пълна сила. Това ще удължи значително експлоатационния живот на моста, предпазвайки го от разрушителното въздействие на атмосферните условия.

От утре се очаква да започнат дейностите по монтиране на бетонни панели и полагане на кофраж, което е ключов етап в обновяването на пътната настилка. До момента са положени общо 131 нови стоманобетонни панела, като във втория 200-метров участък, където в момента се съсредоточават усилията, са монтирани 31 панела.

Областният управител Драганов обърна специално внимание на организацията на движението по време на ремонта. Той отново отчете високата ефективност на мерките, предприети от Регионална дирекция "Гранична полиция" - Русе за осигуряване на безпрепятствено преминаване през граничния пункт.

Статистиката показва значително увеличение на трафика през последните четири месеца. В посока от България към Румъния са преминали близо 530 000 леки автомобила, което представлява ръст от около 90 000 превозни средства в сравнение със същия период на 2023 година. Интересен факт е, че броят на преминалите тежкотоварни автомобили остава почти непроменен, което говори за стабилност в товарните превози между двете страни.

Тези данни подчертават важността на Дунав мост като ключова транспортна артерия, свързваща България и Румъния, и обосновават необходимостта от текущия ремонт за поддържане на съоръжението в отлично състояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари