Реджеп Ердоган: Турция няма да позволи на Израел да подпали региона

1
Турция ще се бори до момента, в който убийците, извършващи геноцид в Газа, не бъдат изправени пред закона
Турция ще се бори до момента, в който убийците, извършващи геноцид в Газа, не бъдат изправени пред закона Снимка: Реджеп Ердоган / Facebook

Турция ще се бори до момента, в който убийците, извършващи геноцид в Газа, не бъдат изправени пред закона

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви категорично, че страната му ще се стреми да потърси отговорност от Израел за действията му в ивицата Газа, съобщиха турските медии. Според турския държавен глава, Турция няма да позволи на Израел да "подпали региона" и ще се противопостави на всякакви опити за дестабилизация.

Изказването на Ердоган беше направено по време на церемония по случай 23-ата годишнина от основаването на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР). В речта си, президентът изрази острото си несъгласие с израелската политика и посочи, че Турция ще се бори до момента, в който „убийците, извършващи геноцид“ в Газа, не бъдат изправени пред закона.

"Ще се борим, докато убийците, извършващи геноцид, които проляха кръвта на повече от 40 000 невинни хора в Газа, не бъдат подведени под отговорност пред закона," подчерта турският президент, цитиран от държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Ердоган също така обяви, че палестинският президент Махмуд Абас ще направи официално обръщение пред турския парламент в четвъртък. Според него, това е важна стъпка за показване на международната общност, че палестинските лидери имат право на глас в световните дела, също както израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, който говори пред Конгреса на САЩ на 24 юли.

"Ще покажем на целия свят, че Абас има същото право да говори в нашия парламент, каквото има израелският министър-председател Бенямин Нетаняху в Съединените щати," добави Ердоган.

Турските власти по-рано осъдиха речта на Нетаняху пред Конгреса на САЩ, като смятат, че тя подкопава усилията за мир в региона. В отговор, те поканиха Махмуд Абас да говори пред Меджлиса на 15 август, за да изрази позицията на палестинския народ и правителство.

Очаква се Абас да пристигне в Турция тази вечер за двудневно посещение. Днес той ще проведе среща с президента Ердоган, а утре ще се обърне към турския парламент, където се очаква да изложи позицията на Палестина по отношение на конфликта с Израел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    монка бре,
    наясно ли си, че турската армия само да се изплюе върху израел и ще ви удави?!?
  • 0
    3
    Путин Хуйло
    Да живей Махмуд Абас - Нетаняху ПеПераст!
  • 0
    2
    Moni Levi
    Няма по прости и мръсни мангали от ционистите на Адолф Нетаняху,Ердоган е напълно прав,еврейското хитлерче трябва да бъде обесен на един клон заедно с бандеронацисткото фюрерче в киев.Смърт на ционизма и бандеронацизма!
  • 0
    1
    Moni Levi
    Израел тебе ще пита,мрьсен мангал, ислямски диваци дрипави мюсюлмани мизерни и мрьсни боклуци,дано да ви избият всичките..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари