Разследват версия за умишлен палеж на пожара край Маноле

1
Пожарът пламна снощи на сметище за оборска тор от близката птицеферма
Пожарът пламна снощи на сметище за оборска тор от близката птицеферма Снимка: БНР

Пожарът пламна снощи на сметище за оборска тор от близката птицеферма

Продължава гасенето на пожара край село Маноле, община Пловдив, който избухна снощи на сметище за оборска тор, намиращо се до близка птицеферма.

Според последната информация, пламъците вече са овладени, но пожарникарите все още се борят с димящите огнища. Няма непосредствена опасност за населението, а задимяването в района е слабо, увери директорът на Пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов, съобщи БНР. Той уточни, че вероятно през целия ден ще има отделяне на дим.

Сигналът за пожара беше подаден още снощи, като жителите на селата Маноле и Рогош изразиха недоволството си в социалните мрежи поради задимяването през нощта.

От Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) уверяват, че нивата на замърсяване на въздуха в района не надхвърлят допустимите норми.

Не за първи път на този терен избухват пожари. По данни на старши комисар Димов, се разглежда версията за умишлен палеж, тъй като огънят е започнал от няколко различни места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари