Разследват дали "Вълка" е купил яхта за над 1 милион евро с парите от ББР

0
Събраните материали сочат възможността за повдигане на обвинение и за документни престъпления
Събраните материали сочат възможността за повдигане на обвинение и за документни престъпления Снимка: "България днес"

Събраните материали сочат възможността за повдигане на обвинение и за документни престъпления

Разследването за кредитната афера на Румен Гайтански - Вълка продължава да разкрива нови детайли и мащаби, като се очаква да бъдат повдигнати обвинения на поне още трима души, свързани със схемата. Това стана ясно след задълбочения анализ на събраните до момента доказателства, съобщават източници от следствието, предаде БНТ.

Събраните материали сочат възможността на Гайтански да бъде повдигнато обвинение не само за финансови измами, но и за документни престъпления. Следствието също така се фокусира върху прането на пари, като основните заподозрени по този въпрос са Гайтански и управители на фирми, свързани с него.

Едно от ключовите открития в рамките на разследването е покупката на луксозна яхта, за която следователите имат данни, че е била придобита с над 1 милион евро от средствата, получени чрез кредита. Яхтата е регистрирана като редовно акостираща на остров Миконос, който е известен със своите луксозни туристически услуги и е предпочитана дестинация за богати посетители. Според информацията, яхтата рядко е влизала в български води, като се е появявала единствено на южното крайбрежие.

Разследващите събират допълнителни доказателства, свързани с трансферите на пари и начините, по които те са били изведени от страната. През последните месеци, следователите активно проследяват финансовите транзакции на Гайтански и неговите фирми, за да установят точния път на паричните потоци и да изяснят пълния мащаб на евентуалните незаконни дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари