Разширяват Гробищен парк „Басарбово“

0
Новият терен ще осигури допълнителни погребални площи
Новият терен ще осигури допълнителни погребални площи Снимка: Кадър You Tube

Новият терен ще осигури допълнителни погребални площи

Община Русе предприема мерки за разширяване на Гробищен парк „Басарбово“, за да отговори на нарастващите нужди от допълнителни погребални площи. Според информацията, предоставена от Общинско предприятие „Обреден дом – Русе“, капацитетът на съществуващия парк е вече изчерпан, което налага спешни действия за осигуряване на нови терени.

Избор на нов терен

Собственост на Община Русе е поземлен имот с идентификатор 63427.278.21 с площ от 5241 квадратни метра, разположен в непосредствена близост до Гробищен парк „Басарбово“. Този имот е земеделска земя с предназначение „нива“, без налична инженерна инфраструктура и се намира на границата с полски пътища на изток и запад. Границите му включват идентификатори 63427.279.14 и 63427.278.62 – публична общинска собственост, и частна собственост на северозапад. Допълнително, част от полски път с идентификатор 63427.279.14 и площ от 749 квадратни метра ще бъде включена в разширението.

Проектиране и инвестиции

През пролетта на миналата година, Община Русе сключи договор с БИ ЕС ПРОЕКТ ЕООД за извършване на инвестиционно и устройствено проектиране за новия обект. Стойността на проекта възлиза на малко над 10 000 лева. Целта е да бъде изготвен Подробен устройствен план (ПУП) – План за застрояване на поземлените имоти с идентификатори 63427.278.21 и 63427.279.14 в местност „Арнаут дере“.

Оценка на въздействието върху околната среда

РИОСВ – Русе даде своето становище преди един месец, като реши, че няма да се извършва Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за този проект. Това решение улеснява процеса по разширението на гробищния парк и спестява време и ресурси на Общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Чародейка
    Община Русе да.вземе да оправи инфраструктурата на Чародейка,гробищен парк.Хич да не е една тоалетна като хората да има,а не на яма да стои и лайна до горе.Идиоти прости.Мизерщина такава нииде не видях в Ауропата
  • 6
    2
    Гражданин
    До това доведе демокрацията . Кой не скача е червен . Здравеопазване нула храни най големите буклуци издадохме алкохол менте дрога в всякакъв вид стрес на работа е затова помогна демокрацията ще се молят живите да станат мъртвите да легнат те
  • 7
    1
    Мислете…
    Колко хора измират и се раждат в един ден! Броя на едните е по-голям
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари