Разказ на жена, оцеляла след нападение от мечка в Родопите

0
Събирането на гъби се превърна в битка за живот
Събирането на гъби се превърна в битка за живот Снимка: Bulgaria On Air

Събирането на гъби се превърна в битка за живот

Галина Димитрова, 80-годишна жена от Родопите, споделя своята история за оцеляване след нападение от мечка стръвница през лятото на 2010 година. Екип на телевизия Bulgaria ON AIR се срещна с нея, за да разбере как този инцидент е повлиял на живота ѝ повече от десетилетие по-късно.

Димитрова разказва, че физическите и емоционалните белези от преживяното все още са видими. "Още ми излизат конци", споделя тя, намеквайки за продължаващото възстановяване от раните, получени при нападението.

Преди 14 години Димитрова е била принудена да допълва оскъдната си пенсия със събиране на гъби в гората. Именно по време на една такава обиколка тя е била неочаквано атакувана от мечка.

"Прескочихме гъбите. Само единия крак отместих встрани – мечката била зад храста. Вторият път ми се качи на гърба, подмяташе ме", разказва Димитрова, описвайки ужасяващите моменти на нападението.

Травмата от инцидента продължава да преследва Галина и до днес. "Ужасът остава и до днешен ден. В началото я сънувах, сега я сънувам по-рядко", споделя тя, разкривайки как с течение на времето честотата на кошмарите ѝ е намаляла, но споменът все още е жив.

За да се справи с тежките спомени, Димитрова се е посветила на работа в малката си зеленчукова градина. Тази дейност ѝ помага да отвлече вниманието си от травматичното преживяване и да намери утеха в ежедневните грижи за растенията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари