Рангел Бизюрев: Димитър ме обиди, не става въпрос за кредити, момичета или наркотици

0
Обвиненият за убийството в Цалапица даде обяснения в съда
Обвиненият за убийството в Цалапица даде обяснения в съда Снимка: БГНЕС

Обвиненият за убийството в Цалапица даде обяснения в съда

Съдебното дело за убийството на 24-годишния Димитър Малинов в село Цалапица започна с обясненията на обвиняемия Рангел Бизюрев. Той е обвинен в това, че на 20 юли миналата година е убил младежа с особена жестокост.

По време на разпита в Окръжния съд в Пловдив, Бизюрев разказа, че с Малинов не са имали конфликти преди фаталната вечер. Той присъствал на барбекю в парка на Цалапица, където изпил три малки бири. Там техен общ познат разказал, че Димитър го обиждал, наричайки го с различни епитети. Това предизвикало гнева на Рангел, който поискал среща с Димитър, предаде БТА.

Когато двамата се срещнали, Димитър отказал да отговори защо го е обиждал, което още повече раздразнило Рангел. Според разказа на обвиняемия, той започнал да бута Димитър, който паднал и след това продължили да се боричкат. Бизюрев ударил жертвата си няколко пъти в корема, като подчерта, че не е имал намерение да го убива и не е удрял в лицето му.

Знаех, че съм по-голям и тежък, не съм нанасял удари, за да го убивам. Бях на 30 години, защо за едни приказки. Не става въпрос за кредити, момичета или наркотици, всичко беше заради обидите“, посочи обвиняемият.

След инцидента Рангел и неговият спътник Борислав Динков се върнали при Димитър, който вече лежал на улицата без признаци на живот.

Паникьосах се, шокирах се, нямаше жизнени фактори“, каза пред съдебния състав той и допълни, че го разтърсил и се опитал да го свести.

Качил се в колата, Борислав направил един кръг и се върнали до Димитър. Тогава отново проверили пулса му и му взели телефона. Тръгнали с колата, счупили апарата, извадили сим картата и отново се върнали.

Там ги чакало друго момче, на което Борислав се обадил преди това да провери дали на улицата има други хора. Борислав предложил да го сложат в багажника и го направили.

Не бях в състояние да реагирам и да мисля трезво. Бях паникьосан и уплашен“, добави Бизюрев. Борислав звъннал на брат си, като му казал да вземе кирка и лопата и се срещнали извън селото, в посока сметището. Изкопали дупка и го заровили в нея. „Не съм заплашвал двамата и не съм казвал какво да правят“, обясни Бизюрев.

На другия ден той заминал с други двама негови приятели към морето. С близнаците имали уговорка, че ако нещо стане, да каже, че във въпросната вечер е карал той колата и е имал среща с някакъв младеж.

В момента продължава разпита на Бизюрев от страна на държавното обвинение и адвокатите на конституираните като граждански ищци и частни обвинители близки на Димитър Малинов.

Съдът ще изслуша още 37 свидетели и 16 вещи лица, а делото продължава на 22 и 23 август. Днес предстои да даде показания Борислав Динков, обвинен в укривателство заедно с брат си Валентин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    Явно
    Че са заповеди момчето получило, сам Бизюрев признава, че Митко е издавал хрипове. Този, барабар с близнаците трябва да лежи пожизнено . Да отидеш на море сякаш си убил муха, а не човек.
  • 7
    3
    Васко Черепа
    Рангеле, мойто момче, аз ако правех така с всеки, който ме е обидил някога, в тая държава населението може би щеше да е наполовина. Има нещо друго тука, не е и психопатщина това, замесени са други фактори, които очевидно никой не иска да разгласява публично.
  • 10
    2
    Ееее
    Стига вече,хвърляйте го в затвора!!!! Всичко е ясно!Налице е един психопат и убиец!!
  • 10
    1
    Да каже как стигна до Дания
    Бил шокиран, но всичко обмислил : кого да извика, който да огледа ситуацията и да го прикрие, да унищожи сим картата .Тия двамата защо го правят, с какво са зависими.И върхът е, че след като е разбрал, че го е убил, отишъл на море с приятелчета.Хладнокръвен убиец, а защо не и психопат.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари