Майката на убития младеж от Цалапица: Три години затвор е подигравка

0
Прокуратурата и защитата ще обжалват решението на съда
Прокуратурата и защитата ще обжалват решението на съда Снимка: bTV

Прокуратурата и защитата ще обжалват решението на съда

Районният съд в Пловдив постанови присъда от по 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим за близнаците Борислав и Валентин Динкови. Делото е свързано с укривателство по случая с убийството на 24-годишния Димитър Малинов от село Цалапица.

Искания на страните в процеса

В съдебната зала прокуратурата настоя за максимално наказание от 5 години ефективно лишаване от свобода, докато защитата поиска година и 3 месеца. От определената присъда ще бъде приспаднато времето, което братята са прекарали в ареста - година и 3 месеца.

Реакция на близките

Майката на убития младеж, Атанаска Бакалова, изрази силното си несъгласие с присъдата: "За мен е подигравка! 3 години! Те изобщо не са осъзнали какво са направили. Толкова ли струва един човешки живот – 3 години!"

Обвинения и защита

Според прокуратурата, Борислав Динков е организирал и координирал действията по пренасяне и заравяне на тялото, а брат му Валентин е осигурил необходимите инструменти - лопати и мотика. Въпреки че подсъдимите изразиха съжаление пред съда, те не се признаха за виновни, твърдейки че са били заплашени от убиеца Рангел Бизюрев.

Димитър Костов от Районна прокуратура - Пловдив подчерта: "В досъдебното производство не се признаха за виновни. Като не са съдействали на органите на реда по настоящото производство."

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Пловдив в двуседмичен срок, като както защитата на братята Динкови, така и прокуратурата са заявили намерението си да обжалват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари