Рамзан Кадиров предлага алтернатива: Затвор или война в Украйна

0
Кадиров обмисля изпращане на "проблемни младежи" на фронта в Украйна
Кадиров обмисля изпращане на "проблемни младежи" на фронта в Украйна Снимка: АП / БТА / Архив

Кадиров обмисля изпращане на "проблемни младежи" на фронта в Украйна

Рамзан Кадиров, лидерът на Чеченската република, разкри плановете си за справяне с младежите, демонстриращи "аморално поведение", като ги изпраща да се бият в Украйна. Тази информация стана достояние след проведена среща между чеченския ръководител и представители на силовите структури в столицата Грозни.

По време на срещата Кадиров заяви: "Сред нашите младежи има малка група, която смята, че е над закона. Ние трябва да засилим работата с тях, защото тяхното поведение е аморално".

Лидерът на Чечня очерта две възможности пред тези младежи: да понесат най-строгото наказание за извършеното административно нарушение или да подпишат договор с Министерството на отбраната в Москва и да заминат за участие в т.нар. "Специална военна операция" в Украйна.

Кадиров не предостави конкретна информация за видовете нарушения, които биха довели до изпращане на младежите на фронтовата линия. Предполага се, че става въпрос за нарушения като превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол или наркотици, както и други подобни провинения.

Забрана на ММА боевете в Чечня

Интересен факт е, че наскоро Ахмат Кадиров, син на Рамзан Кадиров и министър на спорта в Грозни, наложи забрана на младежите в Чечня да организират и участват в ММА боеве. Според него този вид спорт противоречи на чеченските традиции и морални ценности.

Въпреки тази забрана, някои медии изказват предположения, че Рамзан Кадиров може да изпрати и ММА бойци в Украйна. Важно е да се отбележи, че тази информация не е получила официално потвърждение от чеченските власти.

Последствия за спортистите в контекста на войната

Продължаващият конфликт в Украйна вече е взел своите жертви сред спортистите. Според наличната информация, 401 украински спортисти са загубили живота си от началото на конфликта. Сред жертвите е и шампионът по кикбокс Роман Головатюк.

Освен това, полският ММА боец Томаш Валентек, който се е сражавал като доброволец в украинската армия, също е загинал в битка с руските сили.

Тези трагични случаи подчертават сериозността на ситуацията и потенциалните рискове за спортистите, които биха могли да бъдат изпратени на фронтовата линия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Асен Василев - Кокорчо
    Аз и Кирчо Простото сме за затвора при манафите,на фронта в Украйна обаче имало много загорели чеченци....къде ли ще ни опъват по добре ? Голяма дилема....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари