Районната прокуратура в Търговище задържа мъж за изнудване

0
Инцидентът е станал след доставка на пратка в село Буйново
Инцидентът е станал след доставка на пратка в село Буйново

Инцидентът е станал след доставка на пратка в село Буйново

Мъж от търговищко село Буйново беше задържан от Районната прокуратура в Търговище за изнудване, извършено в условията на опасен рецидив. Обвиняемият К.М., който е добре известен на органите на реда и е многократно осъждан за различни престъпления, бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор.

Инцидентът се е случил на 7 август 2024 година, когато служител на куриерска фирма доставил пратка на обвиняемия в село Буйново. След като мъжът заплатил наложения платеж и получил пакета, куриерът продължил своята работа, но скоро след това получил обаждане с настояване да се върне поради проблем с пратката.

Младият куриер се върнал в селото, където отново срещнал К.М., който агресивно настоявал да му бъдат върнати парите за платената стока. Куриерът обяснил, че няма нищо общо с търговеца, изпратил пратката, и рекламациите следва да бъдат отправени към него. Тази реакция още повече подразнило 41-годишния обвиняем и след отправени заплахи с убийство и други принудителни действия, младият мъж му предал сумата от 350 лева.

След инцидента куриерът подал сигнал за случилото се. Незабавно било образувано досъдебно производство за престъпление по член 214 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Търговище. Предстои да бъде внесено искане за задържането на К.М. под стража.

Обществеността в Търговище е загрижена за увеличаващите се случаи на агресивно поведение и престъпления в района. Местната власт и органите на реда работят усилено за справяне с подобни инциденти и осигуряване на безопасността на гражданите. Очаква се случаят с К.М. да бъде разгледан от съда в най-кратък срок, като ще се вземат мерки за предотвратяване на бъдещи подобни престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари