Радослав Росенов: Ще дам всичко от себе си и мисля, че мога да стана шампион!

2
Подкрепата от публиката ме мотивира много, особено като видяхме президента Радев, Стефка Костадинова и всички българи по трибуните
Подкрепата от публиката ме мотивира много, особено като видяхме президента Радев, Стефка Костадинова и всички българи по трибуните Снимка: Радослав Росенов / Facebook

Подкрепата от публиката ме мотивира много, особено като видяхме президента Радев, Стефка Костадинова и всички българи по трибуните

Българският боксьор Радослав Росенов направи силно впечатление с победа на старта на олимпийския боксов турнир в Париж.

20-годишният Радослав Росенов, шесткратен европейски шампион в различни възрастови категории, дебютира успешно на Олимпийските игри в Париж, като победи Баходур Усмонов от Таджикистан в категория до 63.5 килограма. Победата бе категорична, като всички съдии единодушно присъдиха успеха на българския боксьор.

"Така го изиграхме мача, че да е лесен. Благодарение на треньора Жоел Арате и на нашия екип, бяхме много спокойни преди двубоя и гледахме така да го изиграя, че да ми е лесен. Съперникът не ме затрудни, разбрах, че е такъв, ще върви напред – файтър. Гледах да го излъжа повече да върви напред, защото е професионалист. Както си мислехме, така и се получи играта", коментира Росенов след мача, предаде БТА.

Въпреки доминацията си на ринга, Росенов получи аркада над лявото око по време на втория рунд, след като противникът го удари неволно с глава. Веднага след мача той бе отведен в медицинския център за обработка на раната. "Да, с аркада съм, но ние сме свикнали. Изиграл съм много мачове с аркади и съм стигал финал. Изигравал съм и две-три срещи с аркада, така че няма проблем, продължаваме. Още не са ми направили шевове, ще видим после", добави Росенов с увереност.

Димитър Вельов / БТА

Подкрепата от трибуните също бе значима за младия боксьор, като сред публиката имаше множество българи, включително президентът Румен Радев, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова и спортният министър Георги Глушков. "Подкрепата от публиката ме мотивира много, особено като видяхме президента Радев, Стефка Костадинова и всички българи по трибуните. Това ме стимулира още повече да покажа хубава игра и да ги зарадвам," сподели Росенов.

В следващия кръг, осминафиналите, Росенов ще се изправи срещу шампиона от Пан-американските игри, канадеца Уайът Санфорд. "Сега той играе срещу мен, така че той да е притеснен. Ще гледаме да сме спокойни и с тази аркада да вземем победа", заяви Росенов.

Младият боксьор изрази своята увереност, че може да стигне до титлата, и сподели, че не е бил особено притеснен от дебюта си на олимпийската сцена. "Качих се на ринга с мисълта, че все едно съм на републиканско първенство, за да не съм много притеснен. Много приятели, много хора ми писаха, че чакат с нетърпение да започна. Ще дам всичко от себе си и мисля, че мога да стана „републикански“ шампион тук", завърши с усмивка Росенов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Kick Box - 140 - мвр
    Ще имаме олимпийски шампион.Желая му успех.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари