Радослав Росенов дебютира на олимпийската сцена с кървава победа

1

Русенецът победи първия си съперник на Олимпиадата

Радослав Росенов направи впечатляващ дебют на олимпийската сцена.

20-годишният боксьор Радослав Росенов дебютира с категорична победа на олимпийската сцена, побеждавайки Баходир Усмонов от Таджикистан с 5:0 съдийски гласа. Младият българин от боксов клуб „Русе“ показа не само умения и класа, но и издръжливост, след като продължи да доминира въпреки тежка аркада над лявото му око, получена в средата на срещата, съобщиха от Българската федерация по бокс.

От самото начало на мача Росенов демонстрира изключителна техника и тактическа подготовка. С резки удари и умели отклони, той успя да отвори значителна разлика в резултата, като не даде шанс на Усмонов да се възстанови. В началото на втория рунд обаче, българският боксьор получи силен удар с глава, който доведе до кръвотечение. Въпреки тази пречка, Росенов запази хладнокръвие и продължи да атакува, запазвайки преднината си до края на мача.

Срещата бе наблюдавана от президента на България Румен Радев, министъра на спорта Георги Глушков и други видни личности, което подчертава значимостта на събитието и подкрепата за младия спортист. Убедителната победа на Росенов не само му осигури класиране за 1/8-финалите, но и вдъхнови българската публика с решителността и упоритостта си.

На 29 юли от 12:48 часа, Радослав Росенов ще се изправи срещу Уайет Санфорд от Канада, действащ шампион от Пан-американските игри.

Тази победа е важна стъпка за Росенов на олимпийската сцена, която му дава увереност и мотивация за предстоящите мачове. България ще следи с интерес следващото му представяне и ще подкрепя своя талантлив национал в неговия стремеж към олимпийска слава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Поздрави и от кв. Селяметя!
    Росенов, който прави своя дебют на най-голямото спортно събитие в света, се изправи срещу опитния Усмонов. Съперникът му е на 26 години и вече има впечатляващ опит с 8 победи от 8 мача на професионалния ринг. Освен това, той е участвал в Олимпийските игри в Токио, където заема девето място, и е носител на бронзов медал от Световното първенство в Ташкент миналата година.
  • 12
    2
    Kick Box-140 - мвр
    Ще имаме олимпийски шампион.Желая му успех.
  • 14
    1
    Me
    Браво!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари