Радослав Миленков: Абсолютно изключено е да се коментира опция да бъда премиер

0
Коментар на подуправителя на БНБ след разговор с президента
Коментар на подуправителя на БНБ след разговор с президента

Коментар на подуправителя на БНБ след разговор с президента

"За мен дори не е опция да обсъждам възможността за поемане на поста министър-председател."

Това категорично заяви подуправителят на Българската народна банка (БНБ) Радослав Миленков пред журналисти след среща с президента Румен Радев. Той уточни, че освен отговорностите си в БНБ, където заема поста подуправител, е и член на Надзорния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ) и на Европейския банков орган. „Тези позиции носят със себе си сериозни ангажименти и ограничения“, обясни Миленков. Той добави, че освен за банковия надзор, отговаря и за управлението на емисиите в БНБ.

Миленков подчерта, че въпросът за премиерския пост не е бил конкретно обсъждан с президента, тъй като ситуацията е ясна и за двамата. Попитан дали би направил "жертва", след като мандатът му изтича догодина, той отговори, че се концентрира върху професионалната си работа в БНБ и ЕЦБ. „Когато мандатът ми приключи, ще мисля какво следва“, добави той, предаде БТА. Относно готовността на другия подуправител на БНБ, Петър Чобанов, да стане служебен премиер, Миленков отбеляза, че няма да коментира решенията на своя колега, подчертавайки, че той е достатъчно компетентен да прецени сам коя позиция да заеме.

Подуправителят на БНБ беше при президента в контекста на срещите, които държавният глава провежда с лицата, посочени в член 99, алинея 5 от Конституцията, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател. Тези срещи идват, след като президентът Румен Радев обяви, че няма да подпише указа за служебно правителство, предложено от Горица Грънчарова-Кожарева. Причината за това беше, че в проектосъстава на предложения кабинет беше включен Калин Стоянов, а кандидатът за служебен премиер отказа да предложи друг министър на вътрешните работи.

По-рано днес президентът се срещна и със служебния премиер Димитър Главчев и управителя на БНБ Димитър Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...