Пускат атракционен влак с парен локомотив за празниците в Перник и Радомир

1
Пътуванията ще бъдат по два маршрута
Пътуванията ще бъдат по два маршрута Снимка: БДЖ

Пътуванията ще бъдат по два маршрута

Българските държавни железници организират атракционни пътувания с ретро влакове, теглени от парен локомотив, по маршрутите София - Перник - София и София - Радомир - София, за да отбележат предстоящите празници в Перник и Радомир. На 19 октомври (събота) Перник ще чества своя празник, а на 20 октомври (неделя) в Радомир ще се проведат тържества по случай Деня на бозата.

Атракционният влак ще включва четири пътнически вагона и ще бъде теглен от парен локомотив серия 01.23, произведен през 1935 г. в Швейцария. Той е представител на най-разпространените бързоходни локомотиви в историята на българските железници.

На 19 октомври влакът ще тръгне от Централна гара София в 09:30 часа и ще пристигне в Перник в 11:20 часа, където ще бъде тържествено посрещнат. Пътуващите с този влак ще могат да участват в празнична програма, която включва концерти, изложби и забавления за децата. Влакът ще тръгне обратно за София в 15:20 часа и ще пристигне в 16:43 часа.

На 20 октомври ретро влакът ще повтори маршрута, но ще продължи до Радомир, където гостите ще се присъединят към празненствата за Деня на бозата. Празникът в Радомир ще включва фолклорна програма, кулинарни демонстрации и раздаване на над 600 литра боза. Известният готвач Ути Бъчваров ще приготви гигантски баници за всички присъстващи. Влакът ще отпътува от Радомир за София в 15:35 часа, а пристигането в столицата е планирано за 17:44 часа.

Билетите за двупосочни пътувания са на стойност 40 лева за възрастни и 20 лева за деца, а билетите за влака по маршрута Перник - Радомир - Перник ще струват 20 лева за възрастни и 10 лева за деца. Те могат да бъдат закупени както от гарите в страната, така и онлайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари