Ретро влак пътува от София към Враца

1
Уникална възможност за пътниците да се потопят в атмосферата на миналото
Уникална възможност за пътниците да се потопят в атмосферата на миналото Видео: NOVA

Уникална възможност за пътниците да се потопят в атмосферата на миналото

БДЖ организира атракционно пътуване с парен локомотив от София до Враца по случай Деня на независимостта. В инициативата участват и Сдружение „Обединени Балкани“, както и Национален съюз „Единение“.

Съставът на влака включва четири пътнически вагона, както и един салонен вагон от „Корона експрес“, който в миналото е бил използван за официални пътувания на Цар Борис III и неговото семейство, съобщи NOVA. Този исторически вагон ще предостави на пътниците уникалната възможност да се потопят в атмосферата на миналото.

По време на пътуването и престоя на гарите ще се състоят различни исторически възстановки, свързани с обявяването на независимостта на България при княз Фердинанд I. Специален акцент ще бъде поставен върху отбелязването на 103-годишнината от смъртта на Иван Вазов, известен като Патриарх на българската литература. В негова чест ще звучат избрани негови произведения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари