ПСС: Отлични условия за планински туризъм

0
Слънчево време и лек вятър по билата създават идеални възможности за разходки
Слънчево време и лек вятър по билата създават идеални възможности за разходки Снимка: ПСС / Архив

Слънчево време и лек вятър по билата създават идеални възможности за разходки

Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК) съобщи за отлични условия за планински туризъм днес. Информацията бе предоставена за БТА, давайки зелена светлина на всички ентусиасти, желаещи да се насладят на красотата на българските планини.

Метеорологична обстановка

Времето е изключително благоприятно за активности на открито. Слънчевото небе и тихото време създават перфектна атмосфера за планински преходи. По високите части на планините се наблюдава лек вятър, който не би трябвало да представлява проблем за туристите.

Температурни условия

В ранните сутрешни часове термометрите в зоните над 2000 метра надморска височина показват температури около нула градуса по Целзий. Това предполага комфортни условия за ходене, особено с напредването на деня и повишаването на температурите.

Работа на съоръженията

Важно е да се отбележи, че планинските съоръжения не функционират към момента. Туристите трябва да планират своите маршрути, имайки предвид тази информация.

Безопасност

ПСС докладва, че през изминалото денонощие не са регистрирани инциденти в планините. Въпреки това, винаги е препоръчително туристите да бъдат добре подготвени и да спазват основните правила за безопасност при планински преходи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари