Психично болен мъж остава в ареста за убийство в Бургас

0
26-годишния Валентин Иванов е направил пълни самопризнания
26-годишния Валентин Иванов е направил пълни самопризнания Снимка: Окръжен съд - Бургас

26-годишния Валентин Иванов е направил пълни самопризнания

Съдът в Бургас остави в ареста 26-годишния Валентин Иванов от Хасково, който бе задържан във връзка с убийството на 37-годишния Иван Ковачев. Престъплението се случи на 17 август, а сигналът за него беше подаден в Областната дирекция на МВР - Бургас около 5:00 часа сутринта. Още в първите часове след инцидента, полицията посочи Валентин Иванов като извършител, а по-късно беше установено, че той е направил пълни самопризнания. Ножът, с който е било извършено убийството, също е бил намерен и иззет от органите на реда.

Днес Окръжна прокуратура - Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, което беше удовлетворено от съда.

Психични отклонения и въпроси около инцидента

След съдебното заседание, адвокатът на обвиняемия, Пламен Генов, направи изявление пред журналисти, като посочи, че клиентът му има психични отклонения. Според защитника, Валентин Иванов многократно е лежал в психиатрията в Хасково и неведнъж е бягал от лечебното заведение. Тези твърдения, по думите на адвоката, могат да бъдат потвърдени с информация, достъпна в интернет. Освен това, адвокат Генов отбеляза, че обвиняемият не помни защо е бил в Бургас, както и как се е стигнало до фаталния инцидент.

Адвокатът обаче отказа да даде повече подробности за възможна връзка между неговия клиент и жертвата, както и дали между двамата е имало някакъв спор преди трагичния развой на събитията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари