Адвокатът на полицая: Той е отвърна с шамар, а не с юмрук

0
Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинения срещу полицая за побоя над младеж край Созопол
Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинения срещу полицая за побоя над младеж край Созопол Снимка: NOVA

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинения срещу полицая за побоя над младеж край Созопол

Районната прокуратура в Бургас повдигна обвинения срещу полицая, който бе замесен в инцидент с побой над 19-годишен младеж в района на бар, разположен на плаж край Созопол. Новината бе съобщена от прокурор Мария Маркова на пресконференция в Бургас.

Обвиняемият е задържан за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, за което законът предвижда лишаване от свобода от две до десет години. Прокурор Маркова уточни, че лицето е с мярка "задържане под стража" до 72 часа и му е забранено да напуска страната. Делото е в етап на разследване, като продължава събирането на свидетелски показания и установяването на обстоятелствата около инцидента.

Защитата на обвиняемия: "Полицаят е отвърнал с шамар, а не с юмрук"

На пресконференцията присъства и адвокатът на обвиняемия - Бойчо Боев, който предостави своята версия на събитията. Той заяви, че група младежи, сред които и пострадалият, са предизвикали разправата. Според адвоката, те са били под въздействието на опиати, съборили са парче пица от ръцете на полицая и го заобиколили, като едно от момчетата е посегнало с ръка срещу него.

„Полицаят е отвърнал с шамар, а не с юмрук“, уточни Боев. Той поясни, че по време на инцидента полицаят е охранявал обекта на доброволни начала и не е бил нает на работа. Бил е облечен в брандирана жилетка, предоставена му от другите охранители на обекта.

Позицията на "Къмпинг Градина"

По-рано днес от "Къмпинг Градина" заявиха, че инцидентът с пребитото момче не се е случил на територията на къмпинга, а в района на плажа край Созопол. Тази информация допълнително усложнява разследването и поставя под въпрос местоположението на инцидента.

Продължаващото разследване ще трябва да установи точните обстоятелства и причините за инцидента, както и ролята на полицая в него. Очаква се делото да привлече значително обществено внимание, предвид сериозността на обвиненията и общественото положение на обвиняемото лице.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Barko4
    Този адвокат, ментално не е в ред,или е гледал прекалено много филми!!! На всички нормални хора е ясно,че в цялата работа има много гнило!!! Сега прехвърляме топката- мвр на делта гард,а те пък въобще даже не го познават! Намерил тяхна желетка и я облякъл!!! Типично по мутренски!! Я ВСИЧКИ НА ПСИХО И НАРКО ТЕСТ!!!
  • 2
    2
    Адвокатът
    е пълен боклук.
  • 10
    1
    пишман адвокат
    Всъщност за закона няма никакво значение шамар ли е, юмрук ли е, с метален бокс ли е - нула значение. Значение има само счупената челюст на потърпевшия и задължителната ефективна присъда за средна телесна повреда. Как и с какво умишлено е нанесъл телесната повреда е без значение.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари