Протестиращи в София обявиха 9 септември за „най-черната“ дата в историята ни

1
Шествието завърши с почит към жертвите на комунизма
Шествието завърши с почит към жертвите на комунизма Снимка: БТА / Иван Лазаров

Шествието завърши с почит към жертвите на комунизма

Група граждани се събраха на шествие в столицата по случай 80 години от събитията на 9 септември 1944 г., които те определиха като „най-черния ден“ в историята на България. Участниците, координирали се през социалните мрежи, носеха плакати с послания като „80 години лъжи, пропаганда, забрава! Ние помним!“ и „Никога повече 9 септември“.

Началото на демонстрацията бе поставено пред Паметника на Съветската армия в София, от чиято централна композиция част от скулптурите бяха премахнати.

Истината за този режим трябва да се преподава в училищата, за да се помни съдбата на избитите без съд и присъда“, сподели един от участниците в шествието, цитиран от БТА.

Маршрутът на шествието преминава по булевард „Васил Левски“ и ще завърши пред Мемориала на жертвите на комунистическия режим в близост до Националния дворец на културата. Там участниците ще отдадат почит на загиналите, като събитието ще приключи около 21:30 часа.

Сред организаторите на шествието са Асоциация „Памет за Утре“, Съюз на репресираните от комунизма в България „Памет“, Сдружение „Историческа памет“, Гражданско сдружение БОЕЦ, Клуб на потомците на офицерския корпус на Царство България „Един завет“, Съюз на офицерите от резерва „Атлантик“ (СОРА), Сдружение „Освобождение“ и други.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    11
    Отговор
    До 9 Вече ги изгледах. Големи боклуци се оказвате, както и предполагах. Мърши безродни е цялото "иZраждане", руски лайна, престъпници и мизерия. Долна утайка и фекална маса е иZраждане, като вдъхновителката пРоZZия!
  • 3
    10
    Путин Хуйло
    С никнейм Българин въпреки че съм смрадлив бесарабски минетчия циганин исках да кажа,че всеки от тези около сто платени куролапа може да се чувства свободен да иде на фронта да брани хохълските ценности! Американците са мразени в целия свят дори и в държави,които ужким са им съюзници хахаха а скоро украинците ще благодарят на Вовата,че ги е отървал от бандеронацистко иго! Слава России и да го духат бесарабските пеперуги хахахахаха
  • -1
    9
    Ушев
    Моля не гледайте клиповете на бесарабския хуйолап мартинчо на коментар 6,пращат към гей порно на което Тео Ушев го ебе мъжа...
  • -2
    8
    Българин
    Спокойно можеш да емигрираш в пРоссия, С.Корея, Иран, Еритрея, и др. места където не се празнува 4-ти Юли и мразят американците .. Остави ни да благодарим на САЩ, че ни избавиха от гнусното руслямско иго!
  • -5
    7
    Alèx
    ПРОТИВ СЪМ ТАЗИ ДАТА! НЕКА СЕ ОБЯВЯТ АНГЛО АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ НАД БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 44-ТА НАД БЪЛГАРИЯ! БАЩА МИ Е ПОСТРАДАЛ ОТ ТАКАВА БОМБА И ТАКА СИ ОТИДЕ ПОЛУСЛЯП! ДА СЕ ЗАБРАНИ ЧЕСТВАНЕТО НА 4 ЮЛИ СЪС ЗАКОН В БЪЛГАРИЯ! ДА СЕ СЪБ ОРИ И ПАМЕТНИКА НА ТАРАС ШЕВЧ ЕНКО В СОФИЯ, ПАМЕТНИК НА ОКУП АТОР!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, тази песен дето я слушаш е много стара.
- То и майка ти е стара, ама още я слушаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари