Продължаващото безводие изкара на протест жителите на четири села

0
Протестиращите блокираха пътя Плевен - Русе
Протестиращите блокираха пътя Плевен - Русе Снимка: БТА / Маринела Друмева

Протестиращите блокираха пътя Плевен - Русе

Жители на четири свищовски села - Хаджидимитрово, Горна Студена, Козловец и Морава, отново излязоха на протест заради продължаващата водна криза, като блокираха главния път Плевен - Русе. Протестът беше организиран от местни жители, които настояват за незабавни мерки от страна на институциите.

Според информация, предоставена от Маринела Друмева, организатор на протестната акция, движението по главния път беше блокирано за около два часа. Протестиращите твърдят, че безводието продължава да поставя местното население в бедствено положение, а загубите на вода са сериозни. Според Друмева, въпреки наложения 24-часов воден режим, водният ресурс не достига до жителите, което прави ежедневието им изключително трудно.

Настоявания за незабавни мерки

Жителите на селата отдавна настояват за адекватни действия от страна на институциите, които да разрешат проблема с безводието. Въпреки че протестите продължават от известно време, ситуацията остава непроменена. Според протестиращите, липсата на вода води до сериозни затруднения в ежедневието, като те се нуждаят от основни водни ресурси за своите домакинства.

Маринела Друмева споделя, че протестните действия ще продължат и в следващите дни, докато не се намери решение на проблема. Според нея, местните жители са принудени да разчитат на доставки на бутилирана вода, което е временно и недостатъчно решение. В селата е обявено бедствено положение, а на жителите се разпределят 39,5 литра бутилирана вода на човек, което също не е достатъчно за техните нужди.

Протестите продължават

Жителите на село Хаджидимитрово вече организираха четири протеста, включително затваряне на ключови пътни артерии като пътя Велико Търново - Свищов и пътя Бяла - Плевен. Въпреки многократните протестни действия, липсата на вода продължава да бъде сериозен проблем за местните жители, което ги принуждава да търсят нови начини за привличане на вниманието на институциите.

През август се състоя среща между представители на село Хаджидимитрово и представители на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) в Йовковци, на която беше обсъден недостигът на вода. Въпреки проведената среща, видими резултати от предприетите мерки все още липсват, а протестите продължават да набират сила.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Grabvai
    Грабвай тоягите народе!!! Тези вече не се траят! Нямат срам,нямат свян,нямат страх от бога ,алчни и нагли! НО ГНЕВЪТ НА НАРОДА ЩЕ ГИ ПРИЗЕМИ!!!
  • 0
    2
    русенец
    Къде е справка-отчет от 1 октомври 2018 година до 30 септември 2019 година на язовирите, язовирните стени и съоръженията към тях, по отношение на които са възложени или изпълнени ремонтни дейности и реконструкции, както и за стойността на тези ремонти???? На Държавната консолидационна компания относно отпуснатите 500 милиона лева за ремонт на аварийни язовири 500 млн. лева през юли 2018 г. А' Бойко какво ще кажеш на хората с режим на водата в страната???????
  • 3
    1
    До протестиращите
    Един кол,лопата и в София.Няма да казвам по гърба на кой да играят то е повече от ясно.Цял Плевен да отиде там със тях.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари