Продължава борбата с пожара в Славянка

0
Ситуацията в планината ще се следи и през нощта
Ситуацията в планината ще се следи и през нощта Снимка: Архив

Ситуацията в планината ще се следи и през нощта

Ситуацията в планината Славянка на българо-гръцката граница остава сложна, като огнищата на западния фронт са се възобновили, докато на източния фронт пожарът е локализиран. Борбата с огнената стихия продължава с пълна сила, като се използва верижна техника за направата на просеки с цел предотвратяване на разпространението на пожара по склона на планината.

Западният фронт е под заплаха, източният фронт е локализиран

На западния фронт на планината Славянка огнищата на пожара отново са активни, което усложнява ситуацията и налага денонощно наблюдение и действия за овладяване на огъня, информира БНР.

Верижна техника и въздушна помощ в борбата с пожара

Горските служители, пожарникарите и доброволците работят неуморно за овладяване на пожара. С помощта на верижна техника се правят просеки, които предотвратяват разпространението на огъня към склоновете на планината. Допълнителна помощ бе оказана и от въздуха – един хеликоптер се включи в действията този следобед, а до 14:00 часа два шведски самолета обливаха огнищата с вода.

Овладяване на пожара под връх Синаница

Пожарът под връх Синаница е овладян и в момента е под активно наблюдение от служители на Националния парк "Пирин". Тяхната работа е от съществено значение за предотвратяване на възобновяване на огъня и разпространението му към други части на планината.

Наблюдение и контрол над останалите огнища

Останалите няколко огнища край село Сенокос също са под активно наблюдение, като горските служители и доброволците продължават да работят неуморно за тяхното овладяване. Обстановката в Малешевската планина, която е в непосредствена близост до пожара, остава спокойна и не представлява заплаха за близките населени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари