Продължава благоустройството в различни части на Русе

0

Седмичен отчет за дейността на общинската администрация

Общинската администрация в Русе отчете активна седмица с множество дейности в различни ресори. От обновяване на градски пространства до подписване на важни договори, екипът на кмета работи за подобряване на живота в крайдунавския град.

В ресор "Опазване на околната среда и комунални дейности" бяха завършени няколко ключови проекта. Пространството между Спортен комплекс "Ялта" и Градския стадион вече радва жителите с нови пешеходни алеи, модерно LED осветление и удобни паркови пейки. Започна и обновяването на пешеходните връзки около блок "Комаров", както и реновирането на осветлението на площад "Свобода" около Паметника на свободата.

Извършени бяха и редица ремонтни дейности по булевардите "Васил Левски", "Гоце Делчев", и улиците "Петрохан" и "Рига". В село Просена бяха отремонтирани компрометирани участъци от уличната мрежа. Общината не пропусна и поддръжката на зелените площи, като бяха окосени тревни площи в различни квартали на града.

В ресор "Образование и култура" фокусът бе върху подготовката за новата учебна година. Бяха подписани договори с директорите на училища за организиране на безплатни превози на учениците. Общината участва и в онлайн среща относно общественото обсъждане на насоките за кандидатстване по схема за безвъзмездна помощ "Ново поколение местни политики за култура за големи общини" по Плана за възстановяване и устойчивост.

Важен момент в седмицата бе подписването на договор между Министерството на енергетиката и Община Русе за финансово подпомагане на проект "Изпълнение на инвестиции за подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление в община Русе" по Националния план за възстановяване и устойчивост. Проектът цели изграждане на съоръжения за производство и съхранение на електрическа енергия от възобновяеми източници в малките населени места на общината.

В сферата на устройството на територията бяха открити строителни площадки за ремонт на булевард "Цар Фердинанд" и улица "Войводова". Завърши изграждането на осветление пред зала "Арена Русе" и в парка между улиците "Николаевска" и "Антим Първи".

Общината не пропусна да отбележи и Европейската седмица на мобилността, като организира безплатно пътуване по линиите на масовия градски транспорт на 22 септември - Денят без автомобили. Бяха проведени и инициативи в детски градини за повишаване на осведомеността относно безопасността на движението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    GAZA
    insh alla
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари