"Пробег на мира" започна от Русе

0
Кулминацията на инициативата ще бъде на сцената пред Съдебната палата
Кулминацията на инициативата ще бъде на сцената пред Съдебната палата Видео: NOVA

Кулминацията на инициативата ще бъде на сцената пред Съдебната палата

"Пробегът на мира", който обхваща 21 000 километра и преминава през 27 европейски държави, достигна тази сутрин българска територия, а град Русе е първият български град, през който маратонците ще преминат.

В 10:00 часа, всички желаещи да подкрепят световната инициатива за мир се събраха на стартовата линия, готови да поемат в символичното бягане. Кулминацията на събитието в Русе ще бъде на сцената пред Съдебната палата, където участниците ще посрещнат факела на мира – символ на надеждата и единството.

Тази година международният отбор на "Пробега на мира" навлезе в България на 29 септември през граничен пункт "Дунав мост" при Русе. За седем дни, участниците в пробега ще изминат повече от 600 километра с факела, преминавайки през страната до граничен пункт "Гюешево". Там маратонците ще продължат през териториите на Северна Македония и Сърбия, докато достигнат до финалната точка в Унгария на 18 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    Гражданин
    Безделници и луди,дал Господ.Ама защо им уйдисват на акъла.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари