Привърженици на ДПС нахлуват в "Бояна"

2
Привърженици на ДПС нахлуват в "Бояна"
Видео: Пресцентър ДПС

Полицейски кордон се опитва да предотврати по-сериозни сблъсъци

Напрежение в „Бояна” и опит за нахлуване в сараите. Стотици симпатизанти и поддръжници на Ахмед Доган са заобградили резиденцията. На място се чуват възгласи „Мафия” и скандирания „ДПС”. Синът на Доган - Демир Доган също е там.

Гражданското напрежение нараства и полицията се опитва да предотврати сериозни сблъсъци.

„Момчета, не знаете какво правите“, „Не знаете какво ще се случи в държавата“, бяха част от репликите, отправени от поддръжниците на Доган към полицаите. Хората на място започнаха да скандират мафия“, „предатели“, изразявайки открито недоволството си от действията на органите на реда.

Договорът за наем като оръжие в напрегнатата ситуация

Напрежението допълнително се засили, когато съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров представи пред полицаите договор за наем, подписан на 8 септември 2008 година. Според този документ, Ахмед Доган е наемател на апартамент и две стаи на „Беловодски път“, собственост на „Делта Епсилион“ АД, представлявано от Красимир Дюлгеров. Годишният наем, който Доган плащал, възлиза на 48 666 лева, а договорът е със срок от три години.

Въпреки представения договор, униформените останаха на своя пост, охранявайки периметъра около имота, което доведе до нарастващо недоволство сред поддръжниците на Доган.

Синът на Доган се намеси

По обяд на мястото пристигна и синът на Ахмед Доган – Демир, който поиска достъп до имота с аргумента, че вътре има лични вещи на баща му. Той се опита да убеди полицията да го допусне, като настояваше, че не представлява заплаха и единствено иска да вземе необходимите предмети.

„Ние дойдохме да спасим България, бе момчета, какво правите“, твърдяха близките до Доган, опитвайки се да проникнат в сараите. Ситуацията бе на ръба на ескалация, когато Демир Доган и Илхан Кючюк постигнаха договореност с полицията: поддръжниците на ДПС да се отдалечат на безопасно разстояние, за да може периметърът да бъде отцепен и органите на реда да осигурят достъп само на двамата представители.

От мястото на събитието се включи и Николай Бареков

В подкрепа на поддръжниците на Доган пристигна и бившият евродепутат и журналист Николай Бареков, който също настоя за достъп до имота. Бареков изрази загрижеността си относно изчезването на архива на ДПС, заявявайки, че този въпрос трябва да бъде разследван.

„Доколкото аз знам, архивът на ДПС е изчезнал“, заяви Бареков и настоя да бъде допуснат до сараите. В същото време той постави въпроса за доверието в правителството, като подчерта, че човек с едва 2% обществено доверие не би трябвало да продължава да управлява държавата. „В момента трябва да се реши един прост казус, как с 2% доверие, ще продължи да управлява държавата“, попита Бареков.

На живо в социалните мрежи

Тези събития, развиващи се пред сараите на „Беловодски път“, бяха предавани на живо чрез страницата на ДПС във Фейсбук, където привържениците на движението споделяха своята гледна точка и коментираха развитието на ситуацията.

Преди обедната конфронтация, Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Илхан Кючюк и други приближени на Доган представиха на полицията договора за наем, в опит да убедят органите на реда, че присъствието им на мястото е легитимно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    ...
    Ще вика калмара какво ще станело в България... абе боклук мангалски, ще хващаш пътя към анадола да люпиш семки, пеша. Мърша нагла умирисана.
  • 2
    6
    pi ar sevi boeko
    Важното е, че Тиквуний Банкянски си има имение, цицореста метреса и копеле в Барцелона и няма да остане без дом като му вземат "зайчарника"
  • 4
    5
    баце
    Каква стана тя доктор дерибея докато раздаваше порциите сега квартирант ужас
  • 1
    4
    Сали
    Кви са тея циркове по зле и от турски сериали хаха
  • 5
    3
    Готвач
    Дайте им малко СВИНСКО за да имат сили привържениците на ДуПеСето. Мазно СВИНСКО.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари