Президентът изрази съболезнования за кончината на ректора на Русенския университет

1
Пламен Кангалов почина на 62-годишна възраст
Пламен Кангалов почина на 62-годишна възраст Снимка: БГНЕС

Пламен Кангалов почина на 62-годишна възраст

Президентът на Република България, Румен Радев, отправи своите искрени съболезнования към семейството, близките и колегите на проф. д-р инж. Пламен Кангалов, който ни напусна на 62-годишна възраст. В своето изявление, разпространено от прессекретариата на президентството, Радев подчерта значимите приноси на проф. Кангалов както в научната област, така и в развитието на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

В съболезнователното писмо президентът акцентира върху впечатляващата научна кариера на проф. Кангалов, включваща многобройни научни трудове – статии, доклади, монографии и учебници. Радев посочи и активното участие на проф. Кангалов в национални и международни научни организации, което е допринесло за изграждането на авторитета на българското висше образование и наука.

Освен неговата научно-изследователска работа, проф. Кангалов се отличава и със своята отдаденост като дългогодишен член на деканското ръководство на Аграрно-индустриалния факултет на Русенския университет. В периода 2007 - 2016 г. той изпълнява длъжността декан, а от 2016 г. до началото на 2024 г. е заместник-ректор по учебната дейност. През януари тази година той става ректор на Русенския университет.

Президентът Радев отбеляза, че „проф. Пламен Кангалов бе отдаден на мисията да защитава и развива високите стандарти на българското висше образование и наука“, и изрази своето уважение към човека, който е оставил дълбока следа сред възпитаниците на университета, колегите и обществото.

Русенският университет обяви еднодневен траур утре в памет на проф. Кангалов. Въпреки това, графикът на учебния процес ще бъде спазен, съобщи Виктория Иванова, пиар на висшето учебно заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Тате, тате, какво е ГМО?
- Мм, как да ти го обясня... МЕЧО ПЛЪХ, примерно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари