Предупреждават земеделците за опасност от марокански скакалци

1
Вредителите са открити в село Купците, Община Джебел
Вредителите са открити в село Купците, Община Джебел

Вредителите са открити в село Купците, Община Джебел

Община Ветово уведомява всички земеделски стопани, че на 11.04.2024 г., на територията на с. Купците, Община Джебел, в ливади и пасища е установено излюпване на марокански скакалци. Излюпването на вредителя е започнало с един месец по-рано в сравнение с предходни години. Плътността на огнищата е много висока ("неизброими"), като те са разпръснати из целите блокове - не става въпрос за единични огнища, а за такива, заемащи половината от обследваните площи, съобщават още от общината.

Във връзка с това е необходимо всички земеделски стопани да осъществяват непрекъснат контрол по отношение на появата, разпространението, плътността, степен на нападение от вредители, като скакалци, ливадна пеперуда и други. При установяване да се обръщат незабавно към инспекторите по растителна защита.

Информацията е постъпила от директора на Областна дирекция по храните - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Стар
    Сахарския прах сигурно е донесъл и скакалците?!
  • -1
    1
    Бат Пеню
    Предупреждения също и за либийски скакалец в града, разсипва го.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари