Нашествие на марокански скакалци в Петрич и Сандански

1
Областният управител на Благоевград свика кризисен щаб
Областният управител на Благоевград свика кризисен щаб

Областният управител на Благоевград свика кризисен щаб

Извънредно заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия свика днес областният управител Георги Динев, след получено уведомително писмо от директора на ОДБХ- Благоевград за наличието на масово намножаване на марокански скакалец в общините Петрич и Сандански. Установеното нападение е върху пустеещи площи, пасища и ливади. До момента не е установено нападение от вредителя върху земеделски култури, предаде БТА.

На заседанието присъстваха директорът на Областна дирекция по безопасност на храните, директорът на Областна дирекция на МВР, директорът на Областна дирекция „Земеделие“, представители на РД ПБЗН, ЮЗДП, Община Петрич и Община Сандански.

Бяха предприети спешни мерки за справяне с разпространението на марокански скакалец на територията на общините Петрич и Сандански. Представителите на Щаба решиха да се извърши авиационно третиране с препарат, щадящ и безопасен за пчелите и хората. Координирани бяха действията между институциите, които ще се включат в процеса по третиране и ограничаване на разпространението на вредителя.

Третирането на площите с авиационна техника ще започне в понеделник в ранните часове на деня и при подходящи метеорологични условия.

Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия продължава да следи ситуацията, увери областният управител Георги Динев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    до 1
    масоните от запада използваха оръжието си за контролиране на времето за да пуснат много силна буря над Москва преди ден-два
  • 4
    3
    ...
    Само това ни трябва и сме приключени.😃🤣😅😂
  • 2
    2
    Иху Аху Нетаняху
    Кемтрейлс! Пръскат марокански скакалци със самолетите :D
  • 1
    1
    рубладжия
    НЯМА ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ! НЯМА КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ! СОРОС ПРАЩА СКАКАЛЦИТЕ В МАЙКА БЪЛГАРИЯ! ФАЩ ЗАСЕЛВАТ МАРОКАНСКИ СКАКАЛЦИ И ТИГРОВИ КОМАРИ В ЕВРОПА, А СКОРО И ЛЕТЯЩИ ХЛЕБАРКИ ОТ АФРИКА!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари