Представянето на новите еврокомисари се отлага с една седмица

0
Причината е промяна в словенската номинация за еврокомисар
Причината е промяна в словенската номинация за еврокомисар Снимка: AP / БТА

Причината е промяна в словенската номинация за еврокомисар

Европейската комисия съобщи, че представянето на проекта с разпределението на отговорностите на новите еврокомисари се отлага за следващия вторник. Причина за това е необходимостта от промяна в предложението на Словения за нов еврокомисар.

Според информация от словенското правителство, парламентът в Любляна ще обсъди кандидатурата на новия словенски представител в петък, след което решението ще стане официално. Тази промяна беше обявена по време на пресконференция от говорител на Европейската комисия. Той допълни, че поради това, ЕК е предложила насрочената за утре среща между председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен и ръководството на Европейския парламент да бъде пренасрочена за следващата седмица в Страсбург.

Вчера Словения номинира жена за еврокомисар, след като първоначалният кандидат, мъж, се отказа от позицията. По негови думи, решението за оттегляне е било взето след разговор с Фон дер Лайен.

Припомняме, че преди няколко месеца председателят на ЕК изрази намерението си да постигне по-равномерно разпределение на мъжете и жените сред еврокомисарите. В началото на септември говорител на Комисията уточни, че крайният срок за подаване на кандидатури, изтичащ в края на август, е само препоръчителен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    €С да го духа!
    Швеция премахва климатичните данъци! Консервативното правителство на Швеция отменя климатичния данък върху полетите, въведен от неговите предшественици. Преди това бе премахнат CO2 цената на на дизеловото гориво и бензина и така тя беше намалена. Правителството на Швеция променя курса на страната. След като вече бяха премахнати целите на Програмата до 2030 г. от правителствената програма, първите данъци върху климата сега се премахват. Така нареченият CO2 данък върху горивата беше премахнат, което веднага доведе до срив в цените на дизела и бензина. Припомням, че климатичната такса вече се прилага за самолетни билети в страните от ЕС. източник (https://tkp.at/2024/09/06/schweden-kippt-klimasteuern/) П.П.: Какво правят евроатлантическите, българо-езични, но анти-български управляващи и какво можем да очакваме, ако, пази Боже, задникът Пеевски се напъне още в стремежа си да погълне цялата държава, надявайки се да бъде размагнетизиран? Смятам, че има само една партия, с гръбнак и от мъжки политически пол, която може да спре зеленото извращение в България и да започне възкресяването на народ и родина, и това е „Възраждане!“ https://tkp.at/2024/09/06/schweden-kippt-klimasteuern/
  • 0
    3
    до 1
    тая ако е на 66... познавам жени на по 70 дето изглеждат по-младолики от нея и нямат парите и достъпа до медицински услуги, които тая има
  • 5
    2
    Читател
    Милиони евро, засмука съпругът на тази вещица по времето на Ковид-чумата.Комшийката ни Л.Кьовеши, главният европейски прокурор,остана глуха и незряща около казуса. У.Ф.Лайен я избират за втори мандат,председател на ЕК.Такъв е живота във "Великият Европейски Съюз.Имаш здрав чадър, колкото и силно да вали,дори камъни да падат, ти си оставаш сух и невредим.
  • 2
    1
    Пенсионерката Урсула
    Урсулата е на 66 години. След 5 години ще бъде на 72 години. Защо?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари