Преди старта на отоплителния сезон: Запор върху сметките на столичното парно

0
"Булгаргаз" затяга хватката върху "Топлофикация София"
"Булгаргаз" затяга хватката върху "Топлофикация София" Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" затяга хватката върху "Топлофикация София"

"Булгаргаз" налага запор върху сметките на "Топлофикация София".

Само дни преди официалното начало на отоплителния сезон, "Топлофикация София" се сблъсква с ново предизвикателство. Националният доставчик на природен газ "Булгаргаз" е предприел сериозни мерки срещу столичното дружество, налагайки запор върху всичките му банкови сметки. Тази информация бе потвърдена официално от Министерството на енергетиката предаде bTV.

Причината за това драстично действие се крие в натрупаните от "Топлофикация София" просрочени задължения към "Булгаргаз". Макар точният размер на дълга да не е обявен публично, ситуацията очевидно е достатъчно сериозна, за да провокира подобна реакция от страна на газовия доставчик.

Този ход идва в критичен момент за жителите на столицата. На 1 октомври 2024 година официално започва новият отоплителен сезон, като от "Топлофикация София" вече са декларирали своята готовност да осигурят топлинна енергия за домовете и сградите в града. Остава неясно обаче как наложеният запор ще се отрази на оперативната дейност на дружеството и дали това няма да доведе до забавяне или затруднения при стартирането на услугата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Заради 99% от депутатите, останалите имат лоша репутация!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари