Православните християни почитат чудото на Божията майка

0
Празник на надеждата и чудесата
Празник на надеждата и чудесата Снимка: Христо Стефанов / БТА

История за вяра, молитва и божествена намеса

Чудотворно изцеление бележи празника на Пресвета Богородица днес.

Православната църква отбелязва днес, 24 октомври, един специален празник, посветен на Света Богородица и нейната чудодейна сила. Празникът води началото си от края на 17 век и е свързан с необикновено събитие в Московската патриаршия.

Историята на чудото

През 1688 година Евфтимия, сестрата на тогавашния Московски патриарх Йоаким, била покосена от тежка и нелечима болест. Въпреки тежкото си състояние, тя неуморно отправяла молитви към небесата.

Божествената намеса

В една сутрин болната жена получила знамение - чула гласа на самата Света Богородица. Божията майка ѝ разкрила, че в Преображенския храм се намира специална икона, известна като "Радост на всички скърбящи". Дева Мария дала точни напътствия - да се извика свещеник, който да отслужи водосвет пред иконата. Именно на 24 октомври станало чудотворното изцеление.

Днес православните християни отправят молитви към Пресвета Богородица за закрила на техните семейства и всички хора по света.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари