Позиция на ПП-ДБ до Димитър Главчев за избора на български еврокомисар

0
ПП-ДБ изразява официална позиция относно избора на български еврокомисар
ПП-ДБ изразява официална позиция относно избора на български еврокомисар Снимка: БГНЕС / Архив

ПП-ДБ изразява официална позиция относно избора на български еврокомисар

Уважаеми г-н Главчев,

Във връзка с предстоящото назначаване на български еврокомисар, политическата формация ПП-ДБ желае да сподели следната официална позиция:

Ние отчитаме, че този важен избор няма да бъде подложен на гласуване в Народното събрание, което допълнително увеличава отговорността, която Вие носите като министър-председател.

Искаме да обърнем внимание на няколко ключови фактора, които според нас трябва да бъдат взети предвид при вземането на това решение:

Първо, еврокомисарите представляват своите страни на международно ниво за продължителен период от време. Поради това е необходимо техният избор да бъде основан на обективна и аргументирана преценка за способността им да представляват адекватно България в ключови за Европа сфери като енергетика, климат, регионална политика и образование.

Освен това, следва да се отчете и искането на председателя на Европейската комисия, г-жа Урсула фон дер Лайен, за предложението на две кандидатури - на жена и на мъж, което също трябва да бъде взето предвид.

В заключение, бихме желали да подчертаем, че изборът на български еврокомисар трябва да бъде направен в съответствие с проевропейската политика, която България последователно провежда.

С уважение,

Ръководство на ПП-ДБ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...