Красимир Каракачанов: Захариева няма отношение към скандала с паспортите

0
"Политико" поставя под въпрос кандидатурата на Захариева заради скандал с паспорти
"Политико" поставя под въпрос кандидатурата на Захариева заради скандал с паспорти Снимка: БГНЕС

"Политико" поставя под въпрос кандидатурата на Захариева заради скандал с паспорти

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен реши да отложи представянето на новия състав на Комисията за следващата седмица. Официалната причина за забавянето се дължи на по-късно подадената кандидатура от Словения, което наложи промяна в графика.

Вчера от правителствената пресслужба стана ясно, че Фон дер Лайен е предпочела Екатерина Захариева, номинирана от ГЕРБ, за българския представител в Европейската комисия, вместо предложението на коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), Юлиян Попов.

Междувременно изданието "Политико" изрази съмнения относно кандидатурата на Захариева, позовавайки се на разследването от 2018 година за незаконното издаване на български паспорти срещу подкупи. В това разследване бе замесен Петър Харалампиев, ръководител на Държавната агенция за българите в чужбина, който е свързан с ВМРО.

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, отхвърли тези обвинения и заяви, че Захариева не е замесена в скандала: „Какви паспорти, какви скандали? Какво общо има Министерството на външните работи, когато Захариева беше министър? Нищо. Българското гражданство се издава от Министерството на правосъдието“.

От своя страна, съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев подчерта, че всеки кандидат за европейски пост трябва да е подложен на „много стриктна проверка“, изразявайки резерви относно номинацията на Захариева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    F-18
    Там където е ,F-18, там е и F-16.До България не стигна,няма нафта.
  • 1
    4
    Ф16
    Тук съм ама съм зает да продухвам тръбата на Пеевски
  • 1
    3
    Brendo
    ,краси е пич..!
  • 4
    2
    Ники
    Щом тая торба лайна се появи следват избори И къде са ф 16 боклук безроден Мърша безродна
  • 5
    1
    русенец
    Каракачанов какво се обажда? И защо?! Сядай си на задника, прави се, че не си бил в управлението и се радвай на комисионните си!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари