Пожарът в Бургас унищожи два гаража

0
Пожар в центъра на Бургас наложи евакуация на хора от съседните блокове
Пожар в центъра на Бургас наложи евакуация на хора от съседните блокове Снимка: БГНЕС

Пожар в центъра на Бургас наложи евакуация на хора от съседните блокове

Около 20:00 часа в ж.к. "Възраждане" на улица "Св. Климент Охридски" номер 29 в Бургас възникна пожар, който обхвана пет гаражни клетки. Сигналът за инцидента е получен от МВР - Бургас, а на мястото бързо се отзоваха противопожарни екипи, съобщиха от полицията.

Въпреки че реална опасност за живеещите в съседните сгради не е имало, екипите на пожарната предприеха превантивна евакуация на жителите, за да избегнат евентуални рискове. Според обясненията на живущите, по време на пожара са се чули и гърмежи, което е предизвикало допълнително напрежение сред тях. Някои от тях са изразили опасения, че в гаражите може да има газови бутилки, които биха могли да предизвикат по-сериозен инцидент. За щастие, няма нанесени щети върху жилищната част на сградата.

Бърза реакция на пожарникарите ограничи щетите

Пожарът е локализиран и ликвидиран за кратко време – около 20:20 часа, благодарение на бързата и координирана намеса на четири противопожарни автомобила и общо 12 пожарникари. След потушаването на огъня, при огледа се установи, че два от гаражите са напълно изгорели, а в тях се съхранявали стари вещи и мебели. Останалите три гаражни клетки са частично засегнати от огъня.

Според първоначалната информация, един лек автомобил е леко пострадал, но благодарение на своевременната реакция на собствениците на останалите автомобили, те са успели да ги извадят от гаражите преди пожарът да се разпространи и да причини по-големи щети.

Причините за пожара все още се разследват

Причината за възникването на пожара все още не е установена, като в следващите дни предстои извършване на допълнителен оглед на мястото на инцидента. Случаят се разследва от компетентните органи, които ще търсят евентуални причини за инцидента, включително възможност за техническа неизправност или умишлено действие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари